Eftersnack V75 Eskilstuna 1 november

Eskilstunas V75-helg inleddes med riviga lopp redan på lördagen med fler vinnare från dödens än från ledningen vilket säger en hel del! Vi topprankade och jublade in fräcka spiken Digital Ink, men nettot på spelförslaget blev till slut mycket måttligt...

Eftersnack V75 Eskilstuna 1 november

Synd på rara ärter – fräcka spiken vann från dödens och rank på 60 rader!

Ja, jackpotomgången på Sundbyholm under lördagen blev nästan precis som vi tänkt oss – förutom att vi förväntade oss spets och slut på Time Machine i första. I övrigt satt fräcka spiken i form av Digital Ink (16%) som vann från dödens, utgången Bart M.M. (41%), och då vi dessutom topprankat så var resten inga problem. Vi rankade totalt sett in sjuan på 60 rader medan ATG:s streckfördelning behövde hela 576 rader. Time Machine sabbade dock det mesta för oss, han hoppade upprepat och var inte bra för dagen – kanske upplevde han banan väl regnhård att tävla barfota på. Kanske var det något annat som störde. Hur som helst kostade han oss sjuan, nu fick vi ca 3 500 kr tillbaka på en sexa och 28 femmor, men det nettot blir man inte fet på och det är alltid trist att inte knyta till säcken när man är så rätt ute och bara spricka på "fegspiken". Nåja, så är det.

Inken tillbaka på rätt spår och Montdore en klassklättrare!

Digital Ink var som sagt det stora draget som vi skrek oss hesa om, han klättrade lite på procenten sista dygnet fram till spelstopp men var fortfarande superintressant då Oasis Bi blev storfavorit. En lite märklig storfavorit eftersom denne hade varit sjuk och eftersom han dessutom är allra bäst på sprint. Nu kunde Digital Ink sätta tänderna i denne redan in i sista sväng och försvarade sig sedan mycket enkelt sista biten in mot mål. När Digital Ink är så här bra så tillhör han det absoluta elitskicket och det är kul att se att skallen inte är bortkörd efter många tuffa lopp, vilket Tarzan öppet visade oro för bara för ett par månader sedan. Digital Ink var en riktigt skön vinnare på många sätt, oftast får man dåligt betalt på "pappersvinnare", men inte denna gång och sådana här scenarion är lätta att älska – en storfavorit med multipla frågetecken som möter en häst som i grunden är bättre och visat tydlig smygform.

En annan häst som imponerade efter liknande tufft upplägg var Montdore (55%) som är rätt färsk hos Bergh men som ser ut att klättra snabbt i klasserna framöver. Nu sökte sig Bergh framåt i spåren tidigt och satte sig tillrätta i dödens varifrån han sedan reglerade övriga och ganska enkelt försvarade sig mot en för dagen klart förbättrad Diego M.Boko som nu tävlade barfota runt om.

Förutom att vi spikade Digital Ink så spelade vi utgång med Bart M.M. som trots spår långt ut öppnade bra och fick överta ledningen i första sväng för att sedan glida undan mycket säkert sista biten före en tapper Dencos Nemo Kilab.

Vi bjöds även på ett par häftiga dueller!

Det var bitvis rivigt på Sundbyholm denna lördag vilken bland annat understryks av tre dödensvinnare av sju vilket är ovanligt. I sista avdelningen jobbade Björn in Bear Dancer (8%) snyggt från dödens utanpå skrikhästen L´Heritier och efter en elak inledning. Än värre duellerade man i lärlingsloppet där Light Brodde (5%) sköljde till ledningen på ett par hundra meter på sista bortre långsidan med Dewey Luvs Britt i släptåg. Den senare gick direkt i klinch och var närapå förbi med hela längden i utgången av sista sväng innan Light Brodde kontrade tillbaka till mycket säker seger sista biten.

Hur gick det då i första avdelningen där Time Machine svek? Jo, det blev för tufft även för spetsande Food Money som vi dessutom hade minusinfo på, och till slut var det Naglo del Nord (7%) som höll farten bäst allra längst ut i banan och satte tonen direkt för denna omgång som sprang upp i knappa 200 000 kr till slut.