Stor succé på V75 - Eftersnack 15 nov

Ja, det låter kanske kaxigt – vi är fullt ödmjuka kring att det kan gå helt snett nästa gång, men faktum är att allt vi pekade på denna lördag vann! Först bjussade vi för andra lördagen i rad på V4-materialet. Förra veckan satte vi V4 och LD men med klena netton. Den här gången gick det bättre när vi streckade andrahandaren Almar på tre i första och sedan spelade med tre raka tipsettor i Xanthis Cornelis (24%, spik på allt), Muchmoremuscles (26%) och Denco´s Neelakilab (15%, Triospik och spik på flerbongen). Ingen av dessa var favoriter och med 11 st fyror på V4, hög insats på LD och en tia på trion så drog vi in över 10 000 kr redan på lunchen och totalnettot där 8 904 kr plus. Och det skulle bli mer denna lördag, mycket mer...

Stor succé på V75 - Eftersnack 15 nov

Vilken jubelföreställning på Solvalla – hela dagen! Vi sprack inte på elva lopp!

Sedan fortsatte det bara på V75. Dagens stora idé var tredjehandaren Rolex (20%) som spikades på allt, både på ordinarie förslaget och på sista-minuten. Dessutom spelade vi utgång med andrahandaren Alvena Take It (33%) och på lilla systemet spikade vi även Riff Kronos (31%). Sjuan satt som en smäck i tipsmaterialet och totalnettot på V75 inklusive sista-minuten blev "halvhyggliga" 16 459 kr plus. Nu ligger vi över 100 000 kr plus på V75-förslagen i år men tänker fortsätta trumma på – december är ju en V75-intensiv månad! Och höstformen är minst sagt stabil. Det totala lördagsnettot på Solvalla denna eftermiddag blev plus 25 363 kr. Hoppas Du tog rygg. Det var också bra reklam för att vi faktiskt serverar våra V75-prenumeranter fullservice till hela 11 lopp på lördagarna. Denna lördag sprack vi alltså inte i något av dessa…

Och sporten var lika bra som liret – spelarna tog intryck av värmningarna!

Det var fullt drag i loppen och på en bana som inte är som i maj och i ett väder som var ganska typiskt för november så travades det som aldrig förr! Vi tar det från början.

Food Money (24%) var favorit och ledde från start till mål i ett till slut ganska odramatiskt lopp. Det är en skön typ, han ser på gränsen till het ut men mattas inte i första taget och det blev som sagt hur lätt som helst. Vår stora idé i loppet var Namale Kronos som sett grym ut och vi trodde än mer på honom efter bra snack med tränare Lindgren på lördagen, men han var blek från rygg ledaren. Och Tomorrowland höjde vi upp efter värmningen, och spelarna tog också rygg på intrycket där – vid publicering var han spelad till 3% på V75 men på till exempel vinnarspelet var han andrahandare när loppet gick. Men nu orkade han inte från dödens. Time Machine tog andra vägen, efter att på nytt ha sett hemsk ut i värmningen och hört Westholms oro efteråt så ifrågasatte vi i vårt sista minuten-material om han verkligen skulle starta? Spelarna var med och från att vara en av två favoriter på förhand fick man åtta ggr pengarna vid eventuell seger. Det var dock som vi anade eventuella insatser som direkt gick i makulatur. Time Machine hoppade åter upprepat i loppet och vi anar att det dröjer innan han dyker upp i listorna igen.

Sedan var det dags för cirkus Veijo att fortsätta!

Veijo Heiskanens hästar är dock ruggigt i ordning! Först bjöd Veijo på uppvisning med Lover Face (52%), inget konstigt i det – men sättet han gjorde det på! Fram i dödens och småpress på ledaren med Montdore i ryggen och vi fick upp hoppet på Berghs häst när han lyftes ut 200 m kvar, men det släcktes lika snabbt då Lover Face bara sträckte på sig. 1.09,7 s 800 m med den resan så här års i den klassen. Vasst.

Vi hade jättefeeling för att Veijos Riff Kronos (31%) bara skulle vara bäst, och det var han verkligen. Han nådde nästan direkt dödens och då vände vi mot utbetalningsluckorna faktiskt, men han ville ännu mer och pressade sig till tät 1100 m kvar mot Charrua Forlan som det var halvt avslag på, och när vi hörde att Hans-Owe inte ville uttala sig om chanserna kring sin häst i ATG Live så förstod vi att det i alla fall inte bubblade av optimism i stallet… Charrua var stor favorit hela veckan men spelarna sansade sig (tyvärr) i sista stund.

Rolex var viktig för oss – och det kan inte klaffa bättre!

Vi satt ganska bra på det på alla lappar efter tre då vi hade mycket streck kvar men var helt beroende av Rolex (20%) som var vårt stora drag och spik på allt. Då vet man hur det brukar gå… Men Erik hittade tredje ut i rygg på värsta konkurrenten Bart M.M. samtidigt som favoriten Dencos Nemo Kilab blev kvar pressandes i dödens i högt tempo. Hur ofta klaffar det så?? Nu avgjorde Rolex mycket enkelt och utan att gå helt tom även om det inte var jättemarginaler. Stora plus till Silver Annie som hade desto mer otur med positionerna men svarade för ett ruggigt slutvarv. Henne har vi underskattat – vi erkänner!

Peter Untersteiner skulle naturligtvis inte lämna banan segerlös heller, nu hade han bara kvalat in en häst och det var Alvena Take It (33%) som hade en grym uppgift och vi spelade utgång. Inte för att vi tvivlade så mycket på hennes vinstchans, men man blir bara för lockad när tredjehandaren är på 8% i ett ändå rätt så öppet stolopp. Men nu var det inget snack – spets ganska direkt och sedan såg hon tokläcker ut hela loppet och stod i en klass för sig. Favoriten Jetset funkade inte alls och kanske hade det med den barfotabalans man sent bestämde sig för. Hon var både uddlös och föll ur aktionen efterhand – i sista sväng kom galoppen utan chans i rygg ledaren.

Bra drag i DD-loppen – minst sagt!

Det kördes i alla spår i Bronsfinalen och längsta strået drog Timo Nurmos Coldtown (5%) som fick fina ryggar fram i tredje och avgjorde snyggt och ganska problemfritt. Favoriten Sauveur var inte dålig men visade sig åtminstone mänsklig då han fick ett likvärdigt lopp med Coldtown men var slagen i början av upploppet. Många hade synpunkter på att Remember My Name provades i spets till varje pris och sedan utgick felfri, men vi tycker aldrig att det ska vara förbjudet att tävla. Hoppas Du läste vårt surr med Håkan K om hästen, detta var sista starten för året och han var extra vässad i veckan för detta. Nu kan han (lite oväntat) till ledningen och det är klart som fasen att han provar då med den vetskapen.

On Track Piraten åkte sedan på pumpen i den avslutande Silverhästen och lyckades därmed inte riktigt "bygga klart staketet" (bara ettor i raden) han hade på gång, detta berodde så klart på att han i allra högsta grad var inblandad i körningen som ledde till 1.09,1 första varvet – över full distans och i november! Där bak gottade sig Digital Ink med Nahar (8%) i rygg och redan varvet kvar stod det ganska klart att den som hade den bästa dagen av dessa skulle vinna. Nu blev det Nahar som enkelt plockade ner Inken sista biten och dessa var långt före övriga. Segertiden 1.10,5/2140a är nytt svenskt rekord - och möjligen mer än så möjligen, det står inte helt klart. Bra för utdelningen, men ändå lite surt för oss. Vi tyckte att tre hästar var ett grymt lås på förhand eftersom man ändå fick så bra rens bakom Piraten och sannolikt bara tre hästar kunde vinna. Men på sista-minuten så kapade vi bort Nahar på både stora och lilla på att skorna åkte på igen och då vi tyckte att den kostnaden gjorde sig bättre på andra ställen på systemet… Med facit i hand var det inte så och den här gången blev det fel att ta rygg på infon, vi borde kanske ha haft tre sjuor denna lördag men fick alltså nöja oss med en. Men så är det, oftare lönar det sig att följa infon än att ignorera den – det är därför vi finns.