Eftersnack V75 Jägersro 29 november

Vi varnade redan på förhand för att det skulle kunna komma att bli en ganska favoritbetonad historia på Jägersro och iddes inte gå emot varken Lover Face eller Riff Kronos som båda vann mycket enkelt och sjuan satt på både stora och lilla.

Eftersnack V75 Jägersro 29 november
Solvato hemför till slut mycket enkelt Gulddivisionen.

Tyvärr var det dock ingen succé ändå eftersom favoriterna radade upp sig även i övrigt och vi får en dubbeljackpot med 56 miljoner kr i sjurättspotten på lördag! Då blir det andra bullar. Vårt roligaste drag i övrigt var fjärdehandaren Merlin som vi spikade rätt ut på stora och lilla systemet på sista-minuten. Han fick dock ge sig allra sista biten från spets, men höll ändå mycket tappert efter tokpress och var minst sagt moralisk. Hade även han vunnit så hade vi hållit huvudet mycket högt tipsmässigt denna lördag, nu är det bara att försöka glömma den så fort som möjligt trots två sjuor alltså.

Sportsligt sett var det två händelser som överskuggade det mesta i övrigt. Först och främst Svensk Uppfödningslöpning som genom sista sväng såg ut att bli till lite av en duell mellan ledande och vinnande Mister J.P. (66%) och utmanande Clemenza A.M., men obesegrade Mister J.P. visade att han är strået vassare än övriga kullen i år och svarade ganska enkelt för attacken och gled undan till säker seger sista biten även om vi intrycksmässigt sett honom ännu vassare. Nästan två miljoner in på sex starter är starka papper och det blir spännande att se utvecklingen nästa år. Är det en early bloomer eller en blivande stjärna?

Den andra stora sportsliga prestationen var så klart Veijo Heiskanens trippel på V75. Vilket år han haft! Och nu satte han alltså dit dagssnabbaste Lover Face (41%), en Solvato (56%) som hade långt fram 700 m kvar, och en Riff Kronos (54%) som hade lekstuga med konkurrenterna trots att han travade klart sämre än vad han gjort på slutet. Med sådana här sportsliga uppvisningar är det inte lätt att tvinga upp utdelningen…

Vilka race vi lär få se på västkusten nästa år! Det finns tre namn som dominerar totalt i svensk travsport för dagen och det är Heiskanen, alla som heter Untersteiner, samt Robert Bergh. När Robban då dessutom flyttar ner och börjar tävla på Åby och Halmstad varje tävlingsdag så vet vi var de stora slagen kommer att stå. Var de nya stjärnorna kommer att skapas. Spännande blir det!

Och det blir det alltså även på lördag – hela 56 miljoner i potten alltså! Gå in och skaffa den form av prenumeration som passar Dig. Med vårt info- och analysmaterial tillsammans med de bästa vinnarna, vassaste intervjuerna och stallbacksinfo och värmningar så har Du i alla fall inte Dina förberedelser att skylla på om Du inte blir en vinnare!