Eftersnack V75 Bergsåker 6 december

Dagen började vettigt då vår stora idé på lunchen var Fire Fighter (21%) som spikades på allt och fixade ett bra LD-netto på dryga 300% netto på totalinsatsen, dessutom satt V4 men den betalade så dåligt att vi inte ens fick tillbaka insatserna. Men det är värt att påminna om hur intressanta lördagsluncherna är! Vi ligger bra plus på dem i år, precis som på V75-förslagen, och vi är dessutom ensamma om att chippa in även lunchloppen i V75-prenumerationerna. Lördagarna ska vara en elva lopp lång fest tycker vi!

Eftersnack V75 Bergsåker 6 december
Traveling Man gav aldrig Nahar en chans i Guld - segerdefilering för Kenneth Haugstad

På V75 var det värre denna lördag, det blev en konstig omgång med en del underpresterande ekipage och några oväntade galopper. Överlag blev det annars ganska favoritbetonat med tanke på att ändå Robert Bergh brände alla sina fina chanser på förhand! Tyngst föll Nahar som aldrig sågs med chans egentligen – detta trots att loppet utvecklade sig ungefär som man kunde förvänta sig. Traveling Man (8%) ryckte åt sig ledningen per omgående och sedan gick han inte att hitta för någon, tvåa blev stallkamraten Miss Sue V. som fixade dubbelseger åt Redén, men Nahar gick alltså inte alls att känns igen och såg småslagen ut redan på sista bortre lång.

En annan storfavorit som brände för Bergh var Financial Dust i avslutningen, nu galopperade han bort sig och segern blev istället rätt enkel för Willmore Trot (7%). Dessa två vinnare var för övrigt omgångens enda stötestenar och i övrigt var det betrodda hästar som gjorde det. Jorma Kontio satt i vagnen bakom Willmore Trot och Jorma satte även dit två Nurmoshästar och blev trippelsegrare. Han inledde med Coldtown (48%) som kunde leda runt om hur enkelt som helst sedan Raz Mackenzie hoppat direkt från start och det hela blev rätt så odramatiskt. Det blev inte mycket mer spännande med Checco Boko (53%) som förvisso inte kunde vara med och köra om någon ledning inledningsvis, men han kördes dit via ett mäktigt ryck på första bortre långsidan och sedan var loppet över och den tuffa inledningen bekom honom inte så mycket.

Spets var för övrigt en riktigt gångbar position. Det segerreceptet använde även såväl Zelda Zonk (42%) som stod hem en tuff öppning, och Global Perfection (8%) som var smått överlägsen i lägsta klassen där många av de bästa i övrigt galopperade bort sig eller underpresterade. Global Perfection tränades förresten av Lina Tallberger som är sambo med Robert Skoglund som blir proffs i dagarna. En riktig familjehäst med andra ord – och en bra reklamhäst för Robert!

Nu laddar vi närmast för V75 Mantorp på lördag – bli prenumerant redan idag för en stabil vinstutveckling på Ditt V75-spelande tillsammans med oss!