Eftersnack V75 Mantorp 13 dec

Det blev en udda omgång när vår bästa idé, Primo Valentino, ströks på lördag förmiddag. Vi hade spikat på allt och det blev en riktig antiklimax. På DD blev det full återbetalning och på V75 blev det ett helt nytt system med andra förutsättningar...

Eftersnack V75 Mantorp 13 dec

Vi tog direkt tag i de nya förutsättningarna och tog omtag på sista minuten-förslaget med spik på Impression på allt, och det var ett rätt bra drag faktiskt – men det blev fel. Mycket riktigt spetsade hon och såg ut som den klara vinnaren i sista sväng när Claes bara bevakade fältet och försökte packa så gott det gick, men när luckan kom för Mellby Brunello (8%) fanns inget att göra, Claes försökte begära allt av sin häst sista 150 m vilket istället slutade med att han drev henne i galopp som tvåa.

I sådana här fall med strykningar av nyckelhästar som helt ändrar förutsättningarna så får vi ofta frågan om varför vi inte ändrar i tipsmaterialet direkt? Svaret är mycket enkelt – vi skulle kunna göra det så klart och skulle tillföra ett mervärde. För de som hinner ta del av det. Många loggar in och skriver ut redan på fredagen och vi vill alltid kunna garantera att det är samma tipsmaterial vi har oavsett när man tar del av det under den tid det ligger publicerat. Det går heller inte att räkna statistik eller bokföra vinstutveckling på spelförslagen om vi gör ändringar i parti och minut. Vi har istället just sista minuten-delen att luta oss emot i sådana här lägen, när det gäller V75. Och den delen blir extra viktig då. Nu redde vi aldrig ut det tipsmässigt men vi gjorde ett bra försök att rita om kartan sedan strykningen helt ändrade förutsättningarna för både V75-6 och hela omgången. Hade Impression hållit undan hade det blivit helrätt. Nu gick vi lottlösa istället.

Om vi tar det från början så inledde Finish Future (6%) som ett av omgångens bästa skrällbud. Nu skötte han sig plötsligt bakom bilen efter fyra raka startgalopper från framspår och pilade då direkt till ledningen och vann till slut rätt enkelt. Här hoppade för övrigt favoriten Falcon Håleryd direkt vilket förenklade det hela så klart. En bra start för oss! I andra avdelningen blev det dock sorti sedan Angelina B.R. (4%) nosat ut en tapper Darling Boko som fått göra grovjobbet. Angelina är ingen större stjärna i våra ögon och i ett stolopp som i våra ögon höll bra kvalitet på pappret var hon helt enkelt inte tidig. Som vi var lite inne på kunde I Am Unique öppna lite bättre än många tror och efter ledning nästan omgående borde hon nog ha hållit undan. Blek.

Digital Ink (62%) vann sedan säkert utan att vara som bäst. Han slarvade med travet i sista sväng på den lite knepiga banan men visade utmärkt skalle och höll farten bäst till säker seger, Örjan är säker i de här lägena. Här dissade vi betrodde Noras Bean helt och någon skulle kunna invända att han var nära att vinna. Visst. Eller så kan man vända på det och säga att det blev optimalt för honom med ledning utan större ansträngning och en Digital Ink som hade en dålig dag – ändå lyckades Noras inte vinna. Det finns en risk för att Noras Bean har passerat bäst före datumet, men vi får se. Han fyller snart tio år i alla fall, och ingen skulle nog förebrå honom om han helt enkelt inte är lika vass längre.

Noterat i övrigt: Raffinos (9%) spurtade till seger från absoluta kön efter att Djuse verkligen givit favoriten Caddie Hit chansen från dödens och tryckt upp tempot tidigt. Montdore (36%) var fullkomligt överlägsen i ett långlopp som blev mycket billigt, och Fleetfoot Hanover (40%) vann enkelt i avslutningen – men inte från spets som var förhandsscenariot, utan från rygg ledaren med lucka mitt på upploppet.