Eftersnack V75 Åby 20 december

Nära jackpot!

Det blev miljonutdelning på V75 och hade Ludde vunnit med vårt skrällbud Dante Boko i avslutningen så hade det blivit jackpot. Han var dessutom moralisk och...

Eftersnack V75 Åby 20 december
Dreams Take Time visade med eftertryck i Guld att han är tillbaka!

... gav sig högst motvilligt mot favoriten West Wing trots 08,5 första 500 m. och 11,5 på varvet. Vinnaren tog sin andra seger i tredje starten för Johan Untersteiner och var okej, men ändå inte lika vass som i starterna innan.

Vi trodde att Johan skulle vinna med Westline i lägsta klassen också. Han gick barfota runt om och med jänkarvagn den här gången och vi spikade. Vi trodde på en bra start och minst rygg ledaren, men han öppnade sämre än väntat och felade sedan i andra ytter 900 meter från mål och såg inte alls bra ut för dagen - det är inte alltid skoryck är guld och gröna skogar. Även pappa Peters favorit Photoboy galopperade (i spetsstriden). Nu blev det istället skräll i form av Erik Berglöfs Gateruds Galon, som efter en smygare lyckades avgöra i ett lopp som blev väldigt billigt.

Reijo Liljedahls jänkare Knows Nothing var omgångens största favorit i Gulddivisionen, men trots att han spetsade så slutade han oplacerad. Visserligen var det bra tryck på tillställningen (12,5 första varvet), men han var ändå en stor flopp. Vi dubblade med Arazi Boko på våra system och han var också den moraliske vinnaren. Vi trodde på spets, men nu blev det istället dödens och tufft tempo (som Christoffer själv satte upp) och med tanke på det var det riktigt starkt gjort att sluta tvåa. Vann gjorde istället Lars I Nilssons Dreams Take Time, som efter att ha "fått loppet" i andra ytter avgjorde väldigt enkelt.

Förutom Lars I Nilsson så hjälper vi Joakim Lövgren med hans hemsida och även Jocke var hundraprocentig denna dag. Han hade bara Kamanda i lärlingsloppet och det var en klart rejäl insats som han svarade för. Han öppnade bra och var nära att få rygg på ledande favoriten Priamo Caf. Loke Chibabba hann dock ner framför och nu blev det istället tredje inner och sedan tredjespår sista 750 m. och med tanke på det var det riktigt bra gjort att han lyckades plocka ner ledaren via 12,6 sista varvet. Priamo Caf var okej, men borde ha vunnit för att få överbetyg. Vass i skymundan var Preston Savage (12,7 sista varvet) och han hade blivit segerfarlig utan sin galopp 1350 meter från mål.

Priamo Caf var en utgångshäst för oss. Vår andra utgång (och DD-spik), Dencos Nemo Kilab, slutade bara fyra men hans insats var värd ett bättre öde. Att han hamnade en bit bak var inte helt oväntat, men att ryggen Dream in Euro skulle vara så dålig hade vi inte räknat med. Nu fick Veijo styra ut i fjärdespår redan 650 meter från mål och efter en 10-repa så blev hästen lite matt sista biten. Med ett "normalare" upplägg så hade han säkert vunnit, men nu gick segern i stället till den ledande favoriten Odin Töll som dock inte imponerade.

Peter Untersteiner går mot sitt klart bästa år någonsin och tog en dubbelseger. Han inledde med nyförvärvet October Kronos, som vann en mycket billig Silverdivision från dödens via 11,5 sista 700 m. Intrycket var dock bra, han sprang rakt och fint i vagnen och svarade bra då det norska huvudlaget (med vitt i) drogs in på upploppet.

Han vann sedan stoloppet med vår tipsetta Alvena Take It, som trots att hon gick första i tredjespår sista 750 m. lyckades avgöra mot Jetset via 12,9 sista varvet.