Eftersnack V75 Åby 17 januari

Det var spridda skurar på Åbyfältet, och då menar vi inte så mycket vädret utan mer framgångarna. Västerboonthenews spikades på allt, och efter viktig stallinfo på vår andraspik svängde vi till att spika Mind Your Face på sista minuten istället. Ändå ville det sig inte hela vägen fram på något av V75-förslagen - även om det inte blev utdelning att ligga sömnlös över. Men lunchen däremot, vi säger bara lunchen... Där sjöade vi bra. Läs mer om lördagen på Åby nedan!

Eftersnack V75 Åby 17 januari
Adrian Kolgjini gjorde inga misstag bakom en katapultstartande Quick Fix på V75 Åby.

Det började bra på Åbyfältet - när spiken vann direkt!

Visst har det någon betydelse för oj vad fin han var, Västerboonthenews (74%), då han dansade undan i biken och tog fjärde segern i femte starten med den vagnen. Varken Puro eller Ingves visste på förhand säkert om han skulle tävla i en sådan och anledningen till det var helt enkelt att man inte äger någon jänkarvagn själv, men nog är det dags att införskaffa en nu? Västerboonthenews var helt överlägsen och bakom var det ingen som glänste. Remee la Marc var en väntad tvåa från rygg ledaren medan andrahandaren Bear Dancer åter visade att han inte trivs med skor på fötterna. Han värmde dessutom tveksamt och agerade ovilligt såväl före som i loppet.

Och Du missar väl inte de givande banrapporterna - det blev givet att svänga!

Västerboonthenews var en given spik för oss. Vårt andra singelstreck, Young Farmer, hade däremot inte sin bästa dag. För även om han slutade trea och var nära andraplatsen bakom ledande Quick Fix (38%) så tycker vi inte att han var lika vass som vid segrarna på slutet. Efter snacket med Uhrberg på morgongen så var insatsen dock inte helt oväntad. Young Farmer hade nämligen bråkat på transporten upp och efter den infon så valde vi att gardera på systemet i sista stund.

Bra idéer men vi lyckades bränna ändå...

På det systemet svängde vi och spikade Mind Your Face (24%) i långloppet istället och det visade sig vara ett bra val. Honom spelade vi utgång med redan på förhand och vi placerade förhandsfavoriterna Linus Wibb som Nagló del Nord under rubriken "överstreckade". Linus hade fem raka galopper och Nagló var 20-30 meter sämre med skor enligt Veijo. Mind Your Face, som brukar tävla med skor, vann mycket enkelt men hade kanske fått problem med Lunatic Face om den hållit sig på benen. Nu fick denne nöja sig med andraplatsen efter sin galopp.

Vår andra utgångshäst, Oliver Kronos (46%), vann också. Segerreceptet blev inte riktigt som vi tänkt oss. West Wing var nämligen snabbare ut än vi trott och istället för spets för Oliver så blev det rygg ledaren. Dessa två var klart bättre än övriga och Oliver avgjorde säkert sedan han fått chansen att gå ut i andraspår i början av upploppet.

Springover obesegrad i ledningen - men viss tur denna gång...

Christoffer Eriksson hade inte vunnit V75 på länge så segern med Ronny Palms Derbyhopp Springover (38%) var säkert efterlängtad. Som väntat tog ekipaget hand om ledningen och därefter var segern aldrig i någon riktigt fara även om Raymond Palema åter gjorde det bra på svensk mark. Frågan är dock hur det hade gått om inte invändige Il Sånna hoppat när han närmade sig via open stretch? Det var hur som helst fjärde gången som Springover gick i ledningen och han är alltjämnt obesegrad i den positonen.

Harry Haythrow hade inför lördagens start aldrig vunnit med skor på hovarna på nio starter och det blev ingen seger den här gången heller. Det blev spets och han försökte verkligen, men fick ge sig två hästar på open stretch. Kash's Cantab (6%) var den som drog det längsta strået från rygg ledaren och det var faktiskt hans första seger sedan sommaren 2012…

Ulf Stenströmer hade en bra dag på jobbet och förutom Oliver Kronos så lyckades han vinna med Network Broline (10%). Från ledningen så var hon faktiskt smått överlägsen i ett lopp som dock inte höll någon vidare klass. Favoriten Artemis hamnade visserligen utvändigt ledaren, men var tidigt slagen och var blek och stallskriket Wingait Ida var bara dålig från rygg ledaren.

Vår lördag tokräddades redan på lunchen - och JACKPOT på lördag!

Det blev favoritbetonat på V75 och då femmorna brann inne så har vi en jackpot att se fram emot nästa vecka då det Bergsåker står som värd. Vi fick sex rätt på båda systemen och det var givetvis inget som vi blev rika på. Vi var däremot väldigt rätt på det på trion på lunchen och den rätta komben där till 463 gånger pengarna kunde vi faktiskt haft ännu mer på för det var de tre draghästarna som slutade etta-tvåa-trea. Nu spelade vi dock inte snävt och fick nöja oss med en "tjuga" på trion, men nio lax en lunch är inte fy skam och det gjorde att vi lyckades gå plus på spelförslagen även denna lördag. Och Du, hos oss ingår alltid V4-lunchen i V75-prenumerationen!