Det inleddes med att Västerboonthenews var helt överlägset, vi hade ingen tanke på att gardera honom någon gång då det var givet att alla skulle släppa, och att han skulle hålla ut Art On Line. Någon spänning blev det aldrig, därtill var han för överlägsen och Puro spädde på sin redan ruskigt fina statistik för stallet under 2015. Nu har han 80% i segerprocent på årets tio starter, och mer lär komma i from av Edward Ale på måndag. Vi hade bra surr med skötaren Lars Brindeborg på banan vilket du fick ta del av i stallbackskollen - det är ett måste för att hänga med in i kaklet!

Dagens prestation stod Nadal Broline för då han trots dödens bara lekte med motståndet i Klass 2-finalen! Ulf Ohlsson såg aldrig ut att köra en meter med hästen som var helt överlägsen och klev undan brukad med norrsken sparad - grymt intryck! Vi håller honom högt och spelade Singel-A då vi ansåg honom vara klart bästa hästen - men garderade som väldigt stor favorit. Klassklättrare är fortsatt benämningen på Nadal Broline och fortsättning följer!

En favorit som föll tungt var Calvin Borel då han åter galopperade bort sig, och han är dyr för favoritspelarna kan konstateras. Detta var nionde gången han blev diskad på sina 18 starter! Han togs lugnt från start, men "Conni" attackerade tidigt men då gick Per Linderoth före med Liberty Face och då det blev extra meter i spåren svarade Calvin Borel med att galoppera. Sedan kördes han framåt på nytt, men det slutade med ny galopp och ridå. Vem vann då? Quick Fix var bara bäst och trots att han gick i tredjespår utan rygg matade han enkelt ner dem för Adrian som körde bra och inte förivrade sig där ute i spåren.

Guldfinalen blev inget lopp då Harry Haythrow visade sig vara långt från formen och att svara spets fann aldrig - ens då Winmecredit testade och Harry var tidigt seg. Digital Ink kunde glida fram och överta, och även om han knappast var på topp utan lite loj så svarade han snyggt på tussarna och gick undan enkelt.

I "V75 Lärlingar" var vi rätt på det då vår idé var tredjehandaren Windy Ways som Redén var kraftigt uppåt på, och hon var smått överlägsen. Visst löste det sig "hyfsat" då Timo Nyman hittade loss och kom ut i andra ytter 1300 kvar, men sättet hon avslutade på övertygade och hon vann med gott om luft till resten. "Hetshästen" I Love Champagne galopperade på väg mot ledningen för överskattade(?) Oskar J Andersson.

Man måste ha tur för att vinna en V75-final, eller i alla fall inte ha otur, och gled hade verkligen Oliver Kronos. Nu blir det ofta rätt för toppkuskarna, och just Erik Adielsson är en mästare på att hitta rätt väg i loppen - så det är ändå ingen slump att just han åter lyckades maxa styrningen. Det såg ut att bli fel då Oliver blev hängande och kördes fram i dödens. Erik släppte ner Montdore, och såg ut att sitta där han satt bakom en mur av hästar - men 100 kvar kom luckan och hästen störtdök och hann fram i god tid. Härlig uppfattning av häst och kusk - men visst vinner West Wing det loppet utan galopp strax innan luckan kom?

V75 Champions avslutade omgången, och här kom anledningen till att V75 betalade 23 laxar då 2%-aren Bolt Boko spurtade till seger via mestadel andra ytter. Det löste sig perfekt då Jaguar Broline kallnade i tredjespår och då kunde Bolt Boko överraska genom att spurta riktigt bra. Loppet blev skumt, och det var flera som underpresterade. Surt för vår idé Tomorrowland som såg ut att sitta med triumf på handen i rygg på Flemming som var gått gående, men Jaguar Broline hade en usel dag och tvärstannade så Tomorrowland tappade farten. Han är mer stark och gillar inte att ta omtag, men kom tillbaka till tredjeplatsen och med en "normal" rygg kommer inte ettan och tvåan i loppet loss - och då vinner Tomorrowland… Små marginaler i branschen!