Eftersnack V75 Kalmar 14 februari

Rankingen 2-2-1-1-7-2-2 var klart godkänd, men vi lyckades inte ända fram på något av våra system utan fick nöja oss med sex rätt och kaffepengar på båda. 

Eftersnack V75 Kalmar 14 februari

På det vanliga (fredagssystemet i samband med publiceringen av materialet) så spikade vi Lovely Buv på spets. Ledningen blev det och även om det gick 12 första varvet så borde hon ha kunnat bättre. Att hon inte kunde stå emot favoriten Geisha Sund, som svarade för smått osannolik prestation var inget att säga om, men Lovely Buv blev rundad redan mitt på sista långsidan och var sist i mål av de felfria. På lördagssystemet gjorde vi rätt här då vi dubblade med just Geisha.

På det systemet spikade vi istället Staro Hollywood i lägsta klassen. Hon var vår tipsetta, men på det första systemet låste vi på henne och favoriten. Efter strykningarna på 9 och 10 och ett riktigt bra snack med Takter på förmiddagen så valde vi dock att ta ställning för Staro Hollywood. Efter 700 meter var vi väldigt nöjda med det beslutet för i det läget hade hon just fått överta från Flex Lane och allting talade för att hon skulle vinna loppet. Hon var dock inte alls lika bra som i starten innan och blev bara trea - en stor besvikelse för oss. Segern gick istället till Flex Lane, som alltså fick chansen från rygg ledaren. Il Sånna (tredje inner) hade dock vunnit loppet om han fått chansen lite tidigare.

Lars I Nilsson tränar Flex Lane och hade ytterligare en vinnare då favoriten Dreams Take Time vann Guld i loppet efter. Han hade en riktigt ba uppgift på förhand och som väntat fick han tidigt överta ledningen från Johnny B.Kemp. Sedan blev han aldrig riktigt utmanad (Veijo tänkte gå med andrahandaren Riff Kronos 1400 meter kvar men fick svar av Johan och Overtaker By Sib) och han är alltjämnt obesegrad från spets efter åtta försök. Vi vidhåller dock att statistiken är smickrande för det var inte med några stora marginaler som han höll undan och han imponerade inte helt. Flemmings duo, Obi Wan och Montgomery Hill, var klart godkända som tvåa och trea och Riff Kronos spurtade vettigt i skymundan som sexa.

Att Folli skulle kunna hålla spets i V75-4 var en skräll för många, men kanske inte för de som tog del av vår intervju med Takter på lördag förmiddag. Han skulle inte bli förvånad om man lyckades med det och efter att Folli vunnit spetskampen mot Vincere Scis Win och Digital Photo så var det inget snack utan Folli gick undan enkelt sista biten. Bakom satt Wingait Ida fast som fyra och Alfas Farao gick bra efter en inledande galopp. Network Broline galopperade på upploppet med en hyggligt slant på gaffeln.

Omgångens skräll, Siri Lock i stoloppet, var ingen svår vinnare för oss utan hon var ett av sju streck. Att hon skulle vara så överlägsen som hon var var dock mycket överraskande. Efter ett inledande 16,5-varv i spets så gick det 13,1 sista varvet och en sluttid på 14,8 och då var det inte så konstigt att de andra var chanslösa.

De som inte tycker att värmningar är viktiga är snett ute vill vi påstå. Att vinnaren i V75-1, Naglo' del Nord, var riktigt bra för dagen kunde man nämligen se redan där. Visserligen fick han det lite kört i halsen då det kördes tufft framme i täten, men frågan är om det hade spelat någon roll. Hästen var bara bäst till slut och avgjorde väldigt enkelt via 11 sista 700 m. Vår skrälletta Zinedine Bob fick något oväntat svar av skrällen Lord Rocket och från dennes rygg så fick han sedan aldrig chansen och hade krafter kvar.

Vi "låste" sista på fältets två mest kapabla hästar och vinnaren Djali Boko var givetvis en av dessa. Efter fyra raka galopper så blev det galopp även i en bilprovstart innan tävlingarna, men i loppet skötte han sig och sedan han tryckt sig förbi ledande Zonguldak efter ett varv så blev det till slut ganska enkelt. Vi gläds med Per Nordström (bilden) och hoppas att hästen fortsätter på den inslagna vägen för kapacitetsmässigt är det här utan tvekan en häst för den absolut högsta klassen. Vad gäller Dernier Viking så var hon aldrig med chans och hon behövde helt enkelt loppet.

Eftersom femmorna åter brann inne så har vi åter en JACKPOT att se fram emot nästa lördag då V75 avgörs på Gävletravet!