Eftersnack V75 Gävle 21 februari

Vi stimmade upp oss ordentligt om Il Sånna (23%) som vi kallade årets bästa V75-vinnare, och visst levererade han. Det var form, bra kapacitet för klassen, bra spetschans och måttligt bra emot. Dessutom hade vi snokat fram första jänkarvagn vilket vi var ganska ensamma om. Så det var bara att spika på allt, och när han såg pigg, fräsch och alert ut i den där biken i värmningen också så såg vi ingen anledning att göra annorlunda på sista minuten. Så det var ett skönt upplägg en jackpotomgång som denna. Och…

Eftersnack V75 Gävle 21 februari
Bostonz Credit i sista sväng på väg mot seger i Stoeliten.

Då vi dessutom inte köpte storfavoriten Miss Sue V. (galopperade bort sig efter missad ledning) så var det också en grym början att Bostonz Credit (16%) ledde så gott som runt om och vann enkelt i inledningen. Det är bra fart i den här och blir spännande att följa även om hon inte travade klockrent precis över allt. Men med ett par lopp i kroppen kommer hon förmodligen att bli starkare och mer skärpt. Förr oss var det alltså en grym öppning med bra värde och spiken avklarad och det mesta i garderingsväg kvar efter två avdelningar. Sedan händer det som inte får hända – fem favoriter i rad vinner och utdelningen stannar på 1300 kr… Trots att vi fick sju rätt på både det ursprungliga och sista minuten gick vi back på båda. Det är inte ok. Det är helt enkelt sjukt trist.

Gulddivisionen blev ett sömnpiller!

I början på veckan lät det som att Bergh skulle tävla med Amaru Boko, men när det i slutet av veckan framkom att han ville släppa så var det bara att spika även Digital Ink (75%). Nu körde inte Örjan till förrän efter ett varv men Bergh släppte snällt ändå och sedan hände inget. Digital Ink gled undan enkelt och när vi såg Amaru Boko sista biten förstår vi varför Bergh släppte, hästen tappade sista biten från rygg ledaren och verkar vara en bit från formen.

Silverdivisionen kördes som avdelning fyra och här hade vi ältat spetsstrid hela veckan, helstängt på Rebellion mot barfota fram och första helstängt på länge på Highspeed Call (33%) som vi grävde fram på stallbacken (även den infon hittade Du bara hos oss!), men svaret blev Wannabe Kemp… Så kan det gå ibland, Highspeed Call laddades aldrig ens för fullt och Torbjörn avgjorde i spåren sista 700 m istället och vann enkelt. Lite förvånande var det för oss att han vann loppet så enkelt, vi hade ingen feeling för honom även om han streckades på allt. Vår stora idé i loppet, Costatantisoldi, var småblek med fina ryggar fram och vettigt tempo med 1.12,5 första varvet (de ökade ju aldrig sista halvvarvet) så det borde ha bitit bättre.

Skön info i kallblodsloppet var ytterst nära att resultera!

Det ska löna sig att följa oss hela vägen in i kaklet. Barfota runt om visste alla redan om Närby Kalabalik, men dessutom bjöd Peter Eriksson oss på första norskt, och det var ytterst nära att det gick vägen från ledningen, men allra sista biten fick man sträcka vapen mot Mel Odin (16%) som var tapper utvändigt om ledaren sista varvet. Det var en läcker strid dessa bjöd på hela upploppet ner.

Ready For More (67%) ser verkligen ut att gå en ljus framtid till mötes. Nu tog han tredje raka segern i ny regi och det blev precis lika enkelt och såg precis lika bra ut nu som tidigare. Han höll sig precis lagom lugn och det blev inte så mycket till lopp i och för sig, men sättet som han sticker undan på med klippande öron är läckert och han kommer att klättra snabbt. Han går dessutom mycket tungt balanserad så det finns mycket att plocka på fram emot sommaren.

Den favoritbetonade omgången avslutades med en favorit vi dessutom inte trodde så mycket på, Extreme Luca (20%) hade varit stark och rejäl i Finland men mot småvarmt motstånd och vi tyckte inte att det var någon riktig "sort". Han glänste heller inte i värmningen och vi trodde inte så mycket på honom, men han visade härlig skalle och styrka när han avgjorde på ritsen mot en Certification som kanske borde ha vunnit då han kom lättvindigt till ledningen. Och såg ni avslutningen på Venkatesh ute i banan? Mäktig!

Vi har en ny jackpot att spela om på Halmstad kommande lördag.