Eftersnack Halmstad 28 februari

Windy Ways (24%) var "uträknad och klar" och spikades emot favoriten Geisha Sund. Daydream Rapida (2%) var dessutom en grym tipsetta, men trots det så stannade vi på fem rätt på båda spelförslagen.

Eftersnack Halmstad 28 februari

På förhand tyckte vi att Västerboonthenews var bästa spiken, men efter att ha sett "Björnkollen" och pratat med Stefan P Pettersson (tränaren till Oasis Bi) så så förstod vi att favoriten mest troligt skulle få gå utvändigt och med det upplägget så trodde vi att han skulle få svårt. Vi garderade därmed på systemet i sista stund och tog fem hästar matematiskt. Nu höll Västerboonthenews oväntat bra som tvåa på 10,9ak, men fick ge sig mot en smygkörd Kash's Cantab. För dennes del var det andra segern på kort tid efter att ha varit segerlös sedan juni 2012. Vad gäller Oasis Bi så hade han nog mått bättre om Björn släppt ledningen (näst sist i mål) och Riff Kronos visade än en gång att 1640 meter inte är hans bästa distans.

Windy Ways var vår andra spik i omgången och programenligt fick hon överta ledningen från Det är K.H.K.Boko tidigt. Att favoriten Geisha Sund skulle hitta ut direkt och ta en tidig dödens ingick inte våra planer, men Windy Ways stod pall för dennes tryck också och gick undan säkert via 11/800 m. och Geisha Sund blev bara femma.

På "lördagslappen" valde vi Spirit Real som andraspik och nog var det segern som rök då han felade utvändigt ledande Wilda Tigern Jack i slutsvängen? Han såg nämligen väldigt stark ut i det läget, men travet flöt sämre och galoppen kom lite på som ett brev på posten. Istället blev det enkelt för Wilda Tigern Jack och han var helt klart värd denna vinst efter den snöpliga förlusten annandag jul.

Daydream Rapida låg alltså överst i vår rank och det var verkligen ingen "bluffseger" det handlade om heller. Redan 1800 meter från mål lämnade Crebas andra ytter för dödens och därifrån avgjorde han ganska säkert sista biten. Daydream Rapida har helt klart lyft sig på lättare balans och med ett helstängt huvudlag i sina två senaste starter.

Naglo' del Nord tog andra raka V75-segern och även denna gång avgjorde han väldigt enkelt i spurten efter att det körts väl fort i täten. Falcon Håleryd gick mycket bra efter galopp och vårt skrällbud Nok'en Fräkkert visade fortsatt storform som fastlåst med rubbet sparat.

Gordonston var en annan favorit som höll. Vi var inte helt säkra på att han skulle hålla spets, men det gjorde han utan några problem och han var sedan aldrig riktigt hotad även om Priamo Caf höll starkt utvändigt som tvåa.

Omgångens svåra vinnare för oss var Max Bob, som efter en perfekt smygare lyckades avgöra sista biten i ett lopp där de flesta underpresterade. Dream With Me N.L. gick dock som en vinnare efter sin galopp och det intrycket tar vi med oss.

Nästa vecka är det Bergsåker, men redan i eftermiddag är det V75 på Solvalla.