Vi inledde med att spika On Hold, dels räknade vi med att han skulle vara nära toppformen med två lopp i kroppen och dels fanns i leken att han skulle kunna hålla sig före Queasy och köra till ledningen. Det var aldrig något snack om saken för Berne Gustafssons häst var helt enkelt snabbast och tog enkelt ledningen, fick bestämma med 17,5 första varvet och drog undan till enkel seger. Magnus menade att han stannade till i sin ensamhet, men över mål såg han matt ut och ännu var det ingen toppform. 

Quick Razz höll starkt som tvåa efter lite ryckigt lopp och han låg på för hårt, Queasy spurtade godkänt och Kung Töll gick bra efter galopp. Vi noterar att det var billigt Silverlopp och jämför man med förra veckans dito på Halmstad hade endast vinnande On Hold fått pengar i det loppet då man kollar tiderna...

I Diamantstoet sågade vi favoritduon och Quick On the Draw orkade inte stå emot trots att hon kunde köras till spets över en dsiatsns som var opassande lång (sex senaste segrarna var på 1600 meter), och Caddie Heart svek åter och var bara blek efter fin resa. 

Draget var Pinyata Gel som vi spelade utgång med, och det var en vaken styrning av Sören Eriksson som körde till spets och släppte till favoriten, och enkelt gick förbi över upploppet som snygg tredjehandare! I övrigt inget att ta med sig från det loppet.

Oväntat scenario i Guld där "Sir Toby" valde att köra i spets med Kaka A.T. och svarade Francais du Gull som fick krypa ner bakom. I dödens såg Rocky Winner ut som en vinnare, men snyggt spurtande Indigo Broline (första på länge barfota runt om) blåste till alla över upploppet som näst minst spelad i loppet som 3%-are!

Skön spik hade vi i Klass-1 där vi var helt inne på att Twigs Atkin skulle blåsa till ledningen och bli väldigt svårslagen! Han var konstigt nog bara andrahandare, trots att det var toppintryck på honom i jänkarvagnen senaste starten, och att det skulle bli skor tog vi inte hårt på. Stig H Johansson lät ovanligt nöjd hela veckan, och även under tävlingsdagen i ATG Live och visst hade han torrt på fötterna. Trots att favoriten Västerbo Carrera lade press hela loppet gick Twigs Atkin undan enkelt på tussarna över upploppet! Stark insats!

"Nordisloppet" blev en uppvisning i körkonst av mästaren Robert Bergh som körde hela fältet med Lesja Kongen och vann i joggande stil. Sista halvvarvet gällde bara att hålla bakomvarande Åsakjappen fast bakom och det hade "Bergharn" järnkoll på och sådana finesser är sköna att se. 150.000 fick hästen för besväret och utvecklingskurvan är brant!

Bra tryck på bortre långsidan var det i Bronsloppet där Rebellion lade hård press på ledande Västerbo Paymyday med Fashion Diva i tredjespår. Dessa tre stumnade och det var Super Ariel som hade bästa spurtkrutet och var snabbare än likaså bra spurtande Super Otto. Plusbetyg till vinnaren med racerutrustning, och vi noterar rejäl spurt av Rocky Reach som skulle få lopp i kroppen inför nästa helg...

I Klass-2 var favoriten Sebastian Sund omgångens största favorit och han gjorde ett hemskt starkt lopp då han galopperade och var hängande i tredjespår mest hela loppet och ändå var knappt slagen om andraplatsen. Fräschören var dock inte bra, och täta starter satt nog i benen. Vann gjorde vår tipsetta Esprit Boko som var starkast trots att det såg segt ut mest hela vägen då han hängde i spåren. Han visade dock bäst inställning och segade sig förbi för rejäl påminnelse av Per Linderoth. Linderoth vann tre lopp under lördagen och visst talar allt mer för att det är han som kommer ta över i Norrland då Bergh flyttar till Åby?

En störtskön dag summerar vi det som med alltså 226 laxar i nettot, och därmed är i princip hela V75-året redan räddat - men vi siktar såklart på nya framgångar redan nästa helg då det är Sundbyholmstravet som gäller!