Eftersnack Eskilstuna 14 mars

Förra veckan vann vi över 200 000 kronor på Bergsåker och i fredags plussade vi drygt 70 000 på Kalmar. I går var vi på väg mot en ny femsiffrig vinst på DD då Super Otto såg ut att vara på väg mot en enkel seger, men…

Eftersnack Eskilstuna 14 mars

…han stumnade i sin ensamhet efter att han sköljt över fältet i slutsvängen och blev upphunnen av Talk the Talk. Ingen skugga över vinnaren, som fick en dryg inledning med tredjespår första 800 m. och trots kunde spurta så bra som hon gjorde. Surt var det dock och extra jobbigt var att de andra två som vi spelade DD med också gick riktigt bra utan att hinna fram. Vacqueyras, som värmde finfint bakom bilen, var trea och hade knappast förlorat om han inte galopperat från början. Vår tipsetta, Angelo Am, fick liksom vinnaren en småjobbig inledning och sedan för sen lucka för att hinna utmana på allvar. Han spurtade dock fortsatt bra och hade också blivit farlig med bättre klaff.

Stefan Persson tränar Angelo Am och trots att det bara blev en femteplats där så var det säkert en nöjd Stefan så vände hem mot Halmstad denna lördag. Han inledde nämligen streckspelet med två raka segrar. Vi hade ett bra snack med Stefan på förmiddagen och efter det så valde vi att dubbla med Wingait Ida mot storfavoriten Stepping for Money. Den senare hade ju en bra uppgift på papperet, men vi gillade inte att hon hade haft ett litet uppehåll och var osäkra på formen. Nu blev det galopp i ledningen i första kurvan, men med tanke på hur hon såg ut efteråt så hade hon nog fått svårt att vinna ändå. Istället blev det gratisspets för Wingait Ida och hon gick sedan undan säkert i ett lopp som kanske inte höll allra högsta klass.

Zonguldak gick svenskt rekord vid segern på Valla i början av mars och var grym då han slog Lover Face. Ändå valde vi att gardera för Zonguldak har aldrig varit något att lita på och har sällan radat upp topplopp. Det såg också ut att vara ganska nära galopp kort efter start, men han redde ut det hela och då han sedan fick överta ledningen så var det inget snack. Han vann enkelt och noterade på nytt en 12-tid full väg (denna gång gick han 12,7 med bilen). Med Björn har han två segrar och en andraplats på tre starter och de får säkert fortsätta att kampera ihop.

Det var Björn Goop som rattade in Stefan Perssons hästar, men han nöjde sig inte att vinna med dessa utan satte dit  Ulf Stenströmers Royal Prince i loppet efter också. Det var tredje segern på lika många starter hos Axevallatränaren och här har Ulf gjort ett riktigt kanonjobb. Royal Prince var också riktigt rejäl för trots dödens så avgjorde han tämligen enkelt sista biten via 12,5 sista varvet. Här grävde vi fram unik info på Mellby Cheeky på förmiddagen, som gick i jänkarvagn för första gången. Känslan var dock att han inte fick det att stämma helt i den vagnen och att den var anledningen till galoppen 450 meter från mål. Konditionsmässigt så såg han dock stark ut och vi tror han hade blivit farlig om han varit som på slutet. Det är inte alltid ändringarna är till det bättre…

Digital Ink var omgångens största favorit och han infriade också det förtroendet. Det såg dock jobbigt ut inledningsvis då Riff Kronos lyckades svara ut honom och han fick sedan också överta från Dreams Take Time. I det läget var det nog många med oss som trodde att Riff Kronos bjuda upp till rejäl kamp, men Veijo valde att släppa till favoriten då denne kom fram utvändigt inför slutvarvet. Det visade sig också var ett helt rätt beslut för Riff Kronos var bara blek och fick nöja sig med femteplatsen. Digital Ink gick undan säkert med huvan kvar och tog sjätte raka i Gulddivisionen. Bakom spurtade Candor Hall bra och Porthos Amok var klart positiv som trea i sin säsongsdebut. Vad gäller Riff Kronos så var han alltså tveksam och det är väl ingen vild gissning att Veijo snart återfår förtroendet som tränare för Denco-hästarna?

Stall Denco vann dock lopp denna lördag och det genom Bengt Holm-tränade Renda L.B. Hon har tidigare känts en aning sprinterbetonad, men har veklingen tagit stora kliv i sina två senaste strater och var ohotad från spets denna gång. Vår tipsetta Reims Gasti gjorde det bra som tvåa och det var en hel del luft ner till trean i mål.

Folli var en snygg tipsetta i V75-6 och får han bara hålla ihop så kommer han att ta sig en bra bit upp i klasserna. Detta var hans tredje start på V75 och lika många segrar har det blivit. Hästen satt fint placerad i andra ytter, men Johnny valde ändå att sända fram honom utanpå ledaren ut på slutvarvet och därifrån reglerade han dem på ett bra sätt och vann säkert via 10,5 sista 700 m. Bakom visade Wilda Tigern Jack fortsatt form och han gick under 10 sista 700 m. som fyra. Favoriten Research gjorde tidigt bort sig med galopp.

Det blev favoritbetonat denna lördag och ingen utdelning på femmorna. Vi har därmed en jackpot att se fram emot nästa vecka då V75 avgörs på Momarken.