Eftersnack V75 Momarken 21 mars

Det bjöds på flera sportsliga godbitar när V75 gjorde sitt årliga besök på Momarken och tillsammans med jackpot och spelsugna norskar så stack omsättningen upp i drygt 109 miljoner kronor. Spelmässigt var det ingen höjdardag för oss precis, men var tar med oss en JACKPOT till nästa veckas V75-finaler och då heter spelet revansch när det 46 millar att jagas i sjurättspotten.

Eftersnack V75 Momarken 21 mars
Ready for More är redo för mer, mycket mer!

Efteråt är det alltid enklare och veckans recept var som gjort för Harry Boy: spika omgångens tre jättefavoriter, ta tre-fyra hästar i två kortlopp och gardera i de två mest öppna avdelningarna. Det hade gett full utdelning, men med såna system begränsar man samtidigt möjligheterna rejält. Nu blev det nästan så bra utfall man kan drömma om med det upplägget, och trots jätteomsättning och extrapengar i sjurättspotten så stannade utdelningen under femsiffrigt. Det är inte direkt det vi jagar. Vi siktade högre men tyvärr snett i stället, smällar man får ta men vi kommer igen, var så säkra.

Omgången inleddes med Silver där vi försökte fälla favoriten eftersom vi tyckte att Naglo' del Nord (51%) blivit alldeles för stor på strecken, även om det var rätt favorit. Nu blev det som det ofta kan bli ett antiklimax när två av våra tre garderingar försvann direkt. I stället kunde Veijo glida till ledningen relativt billigt när snacket om svar bara visade sig vara just snack. Nu körde ändå Kolle helt rätt med Rafolo som släppte och fick chansen, och blev oväntat närgången till slut. Man kan bara konstatera att den hästen travade mycket bättre nu när han slapp bakskorna, och att de norska spelarna inte har någon barfotastatistik känns minst sagt mossigt och informationsfientligt… Johan körde också helt rätt och sände vaket fram vår tipsetta Falcon Håleryd till dödens varvet kvar, men hästen bröt på upploppet och blev akterseglad som trea efter ett snabbt slutvarv.

Spetsseger blev det även i lägsta klassen, för Rio Grande (18%) gick inte att rå på sedan han kommit till spets in på första långsidan när ledande Tudor galopperade. Det kanske hade blivit annorlunda om Erik kommit fram med favoriten Scellino Luis, men han gick tillbaka efter sent svar av Örjan som kom fram till dödens varvet kvar med Cab Hornline. Samtidigt fanns det krafter kvar i Rio Grande som tog femte raka segern i Steen Juuls regi, bra utveckling av en ridhäst.

- Äntligen, utropade många i kretsen kring Miss My Money (5%) när hon avgjorde efter att för en gång skull sluppit otur i stoloppet. Efter som han själv beskrev två svåra år på V75 var det inte det lättaste att peppa upp någon riktig segerfeeling i André när vi pratade med honom på morgonen, men nu blev det lika lätt som vi hade hoppats. Rygg på ledande Stepping for Money, attack ur sista sväng och sedan svarade hon Simb Ruby starkt på upploppet. En riktig positionsvinnare som fick utdelning på toppformen i ett lopp där Hamres kvartett floppade rejält. 

Otroligt läcker är Ready for More (58%) som spårlottningen nog måste ställa till det för om han inte ska bli spik även näst vecka. Alldeles för ofta står det att den tippade hästen har chans även från dödens, men i detta fall stämde verkligen den floskeln. Som vi förutspått blev det rejäl pyspunka för ledande Gordonston sista halvvarvet medan Ready for More bara joggade på i dödens och väntade på kuskorder och hästar som han kunde tänkas tävla mot. - Han är bra, var Reijos underdrift efteråt. Vi håller inte med, Ready for More är ruskigt bra! Bakom såg vi en mycket positiv avslutning av Amour du Coglais och vilken skillnad det blev med lopp i kroppen och maxad utrustning. Se upp med spetsläge för honom nästa gång. 

Lannem Silje (67%) gjorde ingen besviken, förutom dom som ville ha lite spänning, Kontrollerat kan man sammanfatta det med när "Super Silje" gled till ledningen varvet kvar och sedan joggade undan. Hästen verkade hur cool som helst efteråt och det är lätt att förstå varför hon blivit en sådan publikfavorit. Efter morgonens strykning av Lome Brage försvann det spelmässiga i loppet och vi fick njut av sporten i stället. 

Att man inte behöver ha bästa för att vinna från ledningen visade spetsgynnade Relight My Fire (7%) när Frode Hamre äntligen fick lite utdelning efter att ha fått sitta oväntat ifred där framme. Dernier Viking hade vi ingen känsla för alls och den favoriten sågades. Tyvärr gjorde även Venkatesh bort sig men svarade åter för en fin upphämtning, medan vår andra utgång Apollo Hornline var helt under isen och där kan inte allt ha stått rätt till. Vi fick kliva av på sjuan och när vårt sista hopp Dixie Exclusive fick luckan på tok för sent så försvann det uppdaterade förslaget. 

I Steinlagers Äreslöp gjorde B.B.S. Sugarlight vad man kunde begära och avslutade rejält efter en kort gunga in i första sväng. Han visade att de snäva svängarna inte var någon höjdare och de är nog anledningen till att han bara hade startat på "hemmabanan" två gånger av sina 57 tidigare starter. Nu blev han felaktigt storfavorit men är nog segermogen redan nästa start och lär förgylla storloppen senare i år. Vi hade jättekänsla för tipsettan Mr. F.X. Royal som var ett ruskigt roligt spetsdrag till 3%, och vi jublade i 1630m innan vi tyst svor när Oasis Bi (14%) hittade loss från hålet och hann dit. Än en gång visade Momarken hur långt upploppet är och man kan inte räkna in segern förrän linjen är passerad. 

Nu blev det till slut 9 622 kr för sju rätt, 65 kr för sexorna medan femmorna frös inne. Bra sport lär det även bli när Solvalla kör V75-finaler nästa vecka med JACKPOT och då tar vi dom!