Det var V75-finaler på Solvalla och toppsport väntades på förhand och man kan inte säga att vi blev besvikna vad gäller det. Maven och Digital Ink imponerade något enormt då de pulveriserade sina motståndare - och de fick även varsin biljett till Elitloppet efter respektive lopp! Spelmässigt var det svårt och trots nämnda favoriter var det endast 62,75 system som hittade övriga blindskär och belönades med drygt 750.000 kronor var!

Eftersnack V75 Solvalla 28 mars

Vi tar det från början och trots att vi sett Maven i hennes banjobb på plats på Jägersro och faktiskt fick rysningar (vilket inte händer ofta) så valde vi att gardera. 2140 meter kändes inte optimalt, hon hade långa resor i benen och scenariot talade för att det skulle bli dryga spår fram till eventuell ledning efter 500 meter. Det blev mycket riktigt så, hon blev hängande och det kostade 09 första 500 innan Takter placerade henne i ledningen. Varvet passerades på drygt 1.11 och då började vi få upp hoppet och kollade in vilka som var aktuella av våre garderingsstreck. Men, det visade sig vara både en och två klasser som skillde hästarna i loppet, och Maven bara kutade på och var helt överlägsen, utan att se minsta plågad ut heller med norsken oryckt och vann på grymma 11,2/2140 meter! Snacka om imponerande, och vi bugar för uppvisningen! 

Hon ser inte så mycket ut då man kollar henne på stallgången, men jäklar vad hon kan springa! Your Highness galopperade i sista sväng i sina försök att gå i närkamp och det var andraplatsen som rök och hon kommer få en grym säsong för hon såg fin ut hela dagen!

I Klass 1-finalen svarade favoriten Ready For More för en tapper insats men han travade inte alls lika bra utan han var rullig och de täta starterna satt nog i benen. Ohlsson matade fram i dödens efter 650 meter, kopplade grepp på ledande Wilda Tigern Jack in mot upploppet men han fick ge sig till Usain Henna (spelad ensast till 3%). Där har Oskar Svanberg gjort ett kanonjobb, för hästen gick först i tredjespår sista 900 metrarna och bara matade ner de invändiga konkurrenterna! Han kopplade grepp 100 kvar, och visade skalle då han svarade på favoritens kontring sista biten och hade nosen först. Det var racerbalans på Usain Henna och svettig insats av både ettan och tvåan. Övriga var klart slagna, och vi hade förväntat oss mer av Folli som blev lämnad trots att han fick gå i rygg på vinnaren till upploppet...

Uppvisning, så kan man sammanfatta Guldfinalen där Digital Ink var tillbaka på topp! Han har inte varit som bäst i vinter, men hade ändå sex raka segrar i Guld, det säger lite om förväntningarna på hästen! Nu värmde han bättre, och redan upp till bilen såg han ut som en bomb som skulle brisera! Örjan körde tidigt fram i dödens, mosade Västerboonthenews på "två steg" över långsidan och defilerade hem loppet 20 meter före klungan. Svettig insats!!

En trio höjde sig i lägsta klassen men Flex Lane alla schack matt då han var fullkomligt överlägsen när Johnny Takter lät honom spela ut speeden över upploppet. Barfota runt om för första gången gav hygglig effekt om man säger så för den femprocentaren... 

Från ledningen blev Il Sånna för pigg och stannade helt i något som mer liknade passgång på upploppet, Fossens Bonus fick gå först i tredjespår men var tyvärr blek igen medan tredje av favoriterna Royal Prince höll bra från dödens. Vinnaren gick fina 12,9/2140!

Skräll i stoloppet och då bästa spiken Trinity Zet svek fanns det inget sätt vi kunde få alla rätt. Vi var med fram till detta lopp på sista minuten-förslaget men åkte nu av även där. Björn prickade starten i både omstart och giltig start med trinity Zet, men hon föll ur i aktionen efter 100 meter och var inte alls körbar så hon blev kvar på utsidan då Staro Hollywood smet förbi. Tog sedan över 500 kvar men stumnade och var många meter sämre än senaste starten och en besvikelse! Nu kunde Peter Untersteiner blåsa till dem över upploppet efter fin hängresa med Felicia V.E. och skrällen var ett faktum.

Full körning i Silverfinalen där Mind Your Face var grymt bra! Erik Adielsson körde som vanligt ett mycket bra lopp där han litade på hästen och via "lugn" dödens en bit bakom täthästarna som körde stafett kunde han glida till ledningen varvet kvar och sedan grillade han övriga som var chanslösa att gå i närkamp. Snygg insats av både häst och kusk, och givetvis tränare Lars Friberg!

On Hold gick bra i spåren på barfotabalans men var lite för seg och kunde inte riktigt hänga med i höga tempot, och Falcon Håleryd sköt till bra invändigt.

Avslutande vinnaren var länge ett spikalternativ för oss då vi trodde mycket på att Rocket Zet skulle hålla ut dem och glida till ledningen med släpp på invändiga. Redén var märkbart uppåt på hästen och det blev som enda lopp under finalerna precis som det skulle. Spets tidigt och sedan släppte maffige Rocket Zet ingen i närheten då Björn gungade igång i slutsvängen.