Eftersnack V75 Romme 5 april

Det var dubbla V75-omgångar under påsken och femmorna frös inne två gånger om. Det innebär JACKPOT även nästa på Jägersro där det beräknas finnas 40 miljoner kronor att jaga i sjurättspotten. Detta efter att de tre jättefavoriterna samtliga lyckats vinna, men omgångens prestation var det en amatörtränad häst som stod för...

Eftersnack V75 Romme 5 april
Magnus Träff-tränade Queer Fish stod för dagens prestation med Sören Eriksson i sulkyn.

Den utmärkelsen ger vi i stället till 6 Queer Fish (9%) som fick till en riktig fullträff i klass I. Med årsdebuten överstökad var han minst sagt segermogen och vi kan räkna med att amatörtränaren Magnus Träff inte direkt tvekar att anmäla över lång distans framöver – två starter har gett två fullständigt överlägsna segrar och det är sällan man ser såna utklassningar på V75 numera. Visserligen var han gynnad av att favoriten inte hade fått sitta i fred framme i täten, men det visade sig ändå vara klassblandning när Sören Eriksson lossade speeden på sista långsidan och svept till ledningen. Det såg inte ut att vara tomt i mål heller på fina 1.13,2 och barfota runt om för första gången hade man sparat till rätt tillfälle. Bakom fullföljde loppets andra Bollnäshäst Love Lini fint till andraplatsen medan Jane's Hugo höll klart godkänt som trea.

En läcker prestation svarade även Ålands stolthet Jeppas Maxi (77%) för, och han som såg ut att vinna med ännu mer sparat. Robert Ekström hade verkligen inte fuskat med vinterträningen och nu ser hästen äntligen riktigt bra ut redan i värmningarna, så honom kommer vi att få se mycket av i år. Vi var ändå rädda för att ekipaget skulle hamna lite på vingel i första sväng eftersom hästen inte är någon startraket och hade många snabbare innanför sig, men Torbjörn Jansson visade vad självförtroende och rutin betyder i dessa sammanhang. Han körde smart fram hästen i andraspår i första sväng och undvek problemhästarna som blev över i spåren, körde sedan till på första långsidan och satt i ledningen knappa varvet kvar. Sedan var det lugna gatan även om vi gärna hade velat ha lite spänning och lucka för DD-draget Solöns Rangel. Vi provade ett skrällspel på DD med denna efter en toppvärmning och nu såg hon smällfin ut hela vägen efter spets och släpp som dryg 46-oddsare. Lär väl bli ett tokdrag med en bra uppgift nästa gång, men nu har ju alla sett hennes form och spelmässigt lär hon inte bli lika rolig då.

Vi jobbade in bra info på både DD-vinnarna under söndagsförmiddagen och drog rätt slutsatser angående dessa på det sena spelförslaget, men lyckades ändå inte knyta ihop säcken. Nu behöver vi inte direkt gräma oss ner det åter blev bottenutdelning på V75 och vi åkte på en favorit som vi tagit ställning emot. Det var i lärlingsloppet där vi räknade med att spetsgynnade Only in its Class (20%) skulle bli över i spåren vilket han även blev, men Frank Nilsson var bestämd och lyckades lotsa hästen till ledningen efter 850m i lärlingsloppet och sedan blev segern ganska enkel. Daniel Redén tränar och tog därmed en dubbel på V75. Det blev tyvärr galopp för båda våra drag i loppet. Quick on the Draw skulle nog ha behövt komma ner på innerspår för att klara första sväng och vi visste om att det var en chansning att gå på henne. Därför dubblade vi med Gigantic River som fick ett perfekt lopp i andrapar utvändigt. Tyvärr fick han aldrig någon lucka, och det såg ut att finnas gott om kräm kvar när han galopperade som fastlåst in på upploppet – snopet.

Vi garderade samtliga storfavoriter på det tidiga spelförslaget eftersom vi ansåg att alla tre var sårbara. Vi var inne på att On Track Piraten (54%) inte hade den rätta formen ännu och så var det också, men Hans R Strömbergs stjärna lyckades ändå hålla undan från ledningen trots att B.B.S.Sugarlight gav honom en tuff match från dödens under slutvarvet. Piraten brukar vinna sina lopp från när han kommer till innerspår, men får han inte gratisledning i första sväng så vinner han inte detta lopp. Nu lade vår trio beslag på de tre topplaceringarna i loppet och nu blev det tyvärr bara ett bra fällningsförsök, men skam den som ger sig. 

Ännu tuffare trodde vi att det skulle bli för Månprinsen A.M. (70%) som var löjligt överstreckad hur bra han än är. Som väntad blev det en svår resa i spåren men ännu en gång blev Gunnar Melander räddad av "kallblodskungen" som visade att han verkligen vet var mållinjen ligger. Men nog hade vi velat få syn på vad skrälldraget Trygfaks hade kunnat göra om den kusken valt luckan invändigt in på upploppet i stället. Såna barfotadrag till 2%  dyker sällan upp på V75… 

Kvar att redovisa är det inledande avdelningarna, och det började ju bra för oss när tippade Västerbo Highflyer (17%) gjorde det vi förväntat av honom i Silver. Nu fick Daniel Redén det ändå serverat i andrapar utvändigt och borde ha vunnit lite enklare, men dödenstravande Super Otto stretade emot väldigt bra och förtjänar verkligen en V75-seger snart. Nato Dream blev som vi misstänkte ett enkelt byte från ledningen och saknar fortfarande den rätta glöden. 

Att klass II var omgångens mest öppna lopp var de flesta överrens om och här kördes det frisk. Hade vi trott på att 11 Äger Briljant (6%) skulle komma till ledningen så hade man kunnat gå på denne, men det var svåruträknat från bakspåret. Att formen fanns där visste vi och nu lyckades Erik lite fräckt köra sig dit 1500m kvar. Peter Cederin fux är bra och biter ifrån sig extra fint från ledningen. Att loppet var öppet visade sig tydligt när dödenstravande Danne Edel var den ende som kunde utmana, och vi var inte ensamma om att tro väldigt lite på loppets minst streckade häst. Vårt drag var i stället Crane, men efter en oväntat snabb start rullade han över in i första sväng när han fått ge sig i spetsstriden. Det är inte helt ovanligt på hästar som tävlar barfota för första gången, men felfri hade han blivit intressant. Inga slantar in denna gång och han står fortfarande perfekt inne i klassen, så vi får kanske anledning att komma tillbaka till honom inom V75 snart. 

Nu blev det till slut 3 217 kr för sju rätt och 29 kr för sexorna medan femmorna frös inne. Vår skånepåg var den förste att jubla och räkna med att han gör allt för att fixa pengar på "himmaplan" nästa vecka. Det är alltså JACKPOT på Jägersro som gäller på lördag och du har 40 miljoner skäl att kolla in tipsen som släpp på fredag kl 15.00!