Eftersnack Jägersro 11 april

Som så ofta blev det låg utdelning när Jägersro arrangerade V75-tävlingar. Utdelningen stannade på dryga 3 000 kronor, men faktum är att endast två favoriter höll. För vår del blev det en bra lördag då vi satte tre V75:or med ett netto på knappa sju laxar och vi vann även på lunchen.

Eftersnack Jägersro 11 april

Hemmatränaren Lutfi Kolgjini hade en mycket bra dag på jobbet och ramade in V75:an. Totalt blev det tre segrar till stallet och dessutom en andra-, en tredje- och en fjärdeplats på sju starter. Vinsten med Onceforall var säkert extra skön för efter framgången i Uppfödningslöpningen 2013 så hade hästen endast tjänat 30 500 kronor. Han hade dock sett väldigt bra ut i årets två starter även om resultaten uteblivit så segern igår var ingen överraskning för oss. Som vi skrev i analysen så hade vi på känn att han skulle öppna förbättrat, men att han skulle hålla spets så enkelt som han gjorde var ändå oväntat. Väl i spets var segern aldrig i fara trots att Ludde (som vanligt) valde at dra undan och ge hästen bakom chansen. I detta fall handlade det om loppets storfavorit Conlight Ås, men denne var faktiskt aldrig nära att hota.

Samma segerrecept använde Ludde i avslutningen med Quick Fix. Vi trodde stenhårt på honom i Kalmar näst senast och efter att ha sett honom i två starter efteråt så känns det extra surt att han inte var helt kurant den dagen för då hade vi gjort grova pengar på V75. Quick Fix är i alla fall jättefin nu och var faktiskt smått överlägsen. Inte så konstigt kanske då han sprang 11,5 full väg... För favoriten Mc Steamys del så blev det galopp ut ur sista sväng och i kamp om andraplatsen med Lovelock.

Stallets tredje vinnare var et Uhrberg som rattade in. Att Buzz Mearas var kapabel nog att vinna sitt lopp visste vi, men att han skulle vinna från spets trodde vi inte. Han har varit väl ambitiös i den positionen innan, men valde Uhrberg att dra i ett tufft tempo och med facit i hand så var det helt rätt. Buzz Mearas imponerade, men överbetyg förtjänar även tvåan Breidabliks G.T., som svarade för en rejäl avslutning.

Vi spikade Lover Face på samtliga våra system och att han inte blev favorit måste väl ändå ses som ett klart underbetyg til spelarna. Vi vill inte vara kaxiga, men att han skulle komma till spets kunde de flesta räkna ut och väl där är han aldrig enkel att slå och han var precis lika överlägsen som vi räknat med.

Efter uppvisningen senast så spelades Maven till storfavorit i Gulddivisionen, men vi valde att gardera och på systemet i sista stund så spikade vi till och med emot. Vi trodde nämligen att Noras Bean skulle komma till spets och väl där skulle han ha minst lika bra chans som favoriten. Maven avslutade under 10 sista 800 m. i spåren, men mer än till en andraplats räckte det inte. Ledande Noras Bean var helt enkelt för bra och gick enkelt undan sista biten på 11,1 full väg. En bra vinnare!

Övriga vinnare, Napoleon C.D. och Geisha Sund, var också väntade och vi valde att använda dessa som utgångshästar på vårt system. Att båda skulle komma till ledningen var högst väntat och det slutade med säkra segrar för bägge. Bakom Napoleon C.D. avslutade Royal Prince starkt och positiv var även Dernier Viking i sin avslutning bakom Geisha.

Nästa vecka är det Mantorp som gäller och eftersom femmorna åter brann inne så har vi en ny JACKPOT att se fram emot. På återseende!