Eftersnack Åby 25 april

För en gångs skull var det svårt på V75 och då inga av våra ideér levererade så var vi chanslösa. Vi trodde på norsk seger i Olympiatravet och så långt hade vi rätt. Det var dock "fel" häst som vann. Support Justice fick nöja sig med fjärdeplatsen och segern gick istället till landsmannen B.B.S.Sugarlight med svenske Peter Untersteiner i sulkyn!

Eftersnack Åby 25 april

Vi trodde att starten skulle bli väldigt avgörande i Olympiatravet, men trots att Support Justice gick med skygglappar så öppnade han betydligt sämre än väntat. Vinnaren B.B.S.Sugarlight var dock snabbare än väntat och trots spår en bra bit ut på vingen så kom han tämligen enkelt till ledningen. Visst blev öppningen tuff, 08,5 första 500 och 10,6 på varvet, men tempot kändes ändå självvalt och faktum är att B.B.S.Sugarlight såg ut som en vinnare hela vägen. I början av upploppet ryckte Peter tussarna och sedan försvann man bara ifrån de andra och vann väldigt enkelt på 10,7am. En lysande prestation och givetvis fick man direkt en inbjudan till Elitloppet, som man också tackade JA till! Support Justice blev som sagt bara fyra och även om han stånkade på okej i spåren sista 700 m. så såg han inte alls lika vass ut som förra gången. Han var loj mest hela vägen och hade inte sin bästa dag. Positivt spurtade däremot svenske Oasis Bi som tvåa trots att han satt placerad i sista paret invändigt under resans gång.

Norge höll sig väl framme denna lördag och vann ytterligare två lopp. Dels med storskrällen Cadabra Tooma i  inledningen. Han var spelad till under en procent och bäddade givetvis för den höga utdelningen. Cadabra hade inför gårdagen gjort 18 starter på svensk mark utan att vinna, men nu kom alltså första segern och även om det löste sig perfekt så var han riktigt positiv då han plockade ner favoriten Remember My Name på 10,8ak. Den senare var stor i nederlaget, men som väntat blev det dödens och därifrån är det alltid jobbigt att vinna. Vi spikade Lovelock och helt enligt planerna blev det spets, men han var helt under isen denna dag och var tidigt slagen.

Att Kallblodsloppet skulle gå till Norge var väl ganska väntat. Vi trodde mest på Doktor Jaros och han var verkligen inte långt borta efter en sisuladdad spurt. Efter att ha hamnat i dåliga ryggar och styrts på sent så hann han dock aldrig fram till ledande Pingo Ö.K. Vi tycker dock synd om Björn Karlssons vars Tangen Haap hoppade bort en trolig seger på upploppet då han var på väg att attackera på stretchen. Den svenske favoriten Bellfaks agerade stressat innan loppet och drog enligt kusken på sig mjölksyra redan då. Med tanke på det så var han ändå hygglig som fyra.

Vårt andra grannland, Danmark, fick också en seger. Jeppe Juel har gjort ett kanonjobb med honom och gårdagens vinst var faktiskt den sjunde i åttonde försöket! Innan han kom till Jeppe så var han segerlös i 13 starter... Det var vaket av Jeppe att inte bli kvar bakom kalle King Sir Kir för länge och Tonicetobetrue avslutade sedan fantastiskt bra sista 400 m. och knäppte den ledande favoriten Whitehouse Express precis på linjen via 11 sista 400 m.

Förutom Support Justice och Lovelock så spikade vi även Radysin America i Lovely Godivas lopp. Vi trodde på spets och även om hon inte kom dit på en gång så kördes hon dit efter ett tag. Tempot var väl uppskruvat och hon orkade inte riktigt sista biten och fick nöja sig med en fjärdeplats. En Radysin America i toppform hade vunnit det här loppet, men tyvärr var hon inte redan där. Toppform visade dock Tomas Malmqvists Backfire, som via det innersta open stretchspåret lyckades hinna fram precis på linjen. 

Fjolårsvinnaren Solvato fick som bekant stå över Olympitravet, men stall Denco fick ändå en seger denna V75:a. Renda L.B. har verklgen genomgått en helt fantastisk utveckling på senare tid och gått från att vara en "vanlig" häst till en riktig tiger. Att hon fick överta ledningen från favoriten Gordonson underlättade givetvis, men när hon väl fått det så var det aldrig något snack.

Erik Adielsson avslutade sedan omgången genom att vinna långloppet med Narold Vox och ekipaget är därmed obesegrat i två starter. Det såg länge ut att vara för långt fram till On Hold, men Erik disponerade som vanligt krafterna rätt och avgjorde kort före mål via 12,4 sista varvet.