Eftersnack V75 Åby 16 maj

"Tarzan" och "Cattis" vann båda pokalloppen och Magic Tonight fixade Elitloppsbiljetten. Spelmässigt var det en mörk dag för oss, men som tur är körs det en ny V75:a idag på finska Vermo.

Eftersnack V75 Åby 16 maj

Det började annars bra då vi ringade in ena spiken direkt i Ruby TRap i Drottnings Silvias Pokal. Scarlets Knights syrra var bara bäst och sedan Takter skickat fram henne utvändigt ledande Jetta Palema inför slutvarvet så avgjorde hon enkelt via 11,5 sista 700 m. Barfota runt om och rycktussar var två förändringar som slog väl ut och det var en bra spik.

Vi klev dock av V75 redan i loppet efter. Voltstart, lång distans och vanlig vagn var tre frågetecken för favoriten Greenleaf Slim, men vi trodde inte att något av detta skulle fälla honom. Nu blev det dock två omstarter och även om Greenleaf kom till ledningen så såg han inte alls lika fin ut och vi kände oss tidigt oroliga. Oron visade sig vara befogad och istället var det "ickevinnaren" Super Otto som vann loppet och till skillnad från favoriten så valde man att köra honom i jänkarvagn trots fjärdespåret och att han hade två raka galopper i voltstart. Bakom vinnaren svarade Paparazzi för en femstjärning insats efter galopp och vi hade 13,2/2300 meter.

Furious Francis var vår vinnare i Klass 1-försöket. Vi hade en teori att han tidigt skulle få överta ledningen, men istället blev det galopp och sedan var den dagen förstörd. Ett av våra skrällbud i omgången, Staro Ironmaid (1 % och 75 gånger pengarna) tog tidigt ledningen, men släppte till norske Oscar Ribb. Ironmaid såg taggad ut i ryggen och vi hade gott hopp om att hon skulle kunna storskrälla ett tag, men vinnaren var alldeles för bra och bara lämnade sina konkurrenter till slut. Staro Ironmaid höll dock till andraplatsen.

Vinnaren av Guldloppet fick en biljett till Elitloppet och den gick som väntat till storfavoruten Magic Tonight, som efter tidig ledningen lyckades hålla undan. Det var dock långt ifrån att imponera och det var nära att tioårige Reven d'Amour knäppte honom till slut via open stretch. Magic Tonight måste vara många meter bättre sista söndagen i maj om han ska kunna räcka i Elitloppet.

Ulf Stenströmer brännde alltså med vår spik Greenleaf Slim, men vann med Othello C.D. i lägsta klassen istället. Det var andra raka V75-segern på kort tid för den hästen och han har verkligen utvecklats.

I sjätte avdelningen tyckte vi oss ha ett starkt lås i ledaren och bästa hästen. Det slutade dock med galopp för "ledaren" Comeonhill och tyvärr verkade han inte trivas med murphyn (det syntes redan i värmningen). Vårt andra streck Even's First Boy körde Flemming fel med och med tanke på att han blev utsvarad i tredjespår så höll han starkt till tredjeplatsen. Vann loppet gjorde Peter Untersteiners Staro Fendi med Erik Adielsson i vagnen. Detta trots startgalopp och vi hade faktiskt 11,2/2000 meter på honom efter felstegen.

Kungapokalen var ett mycket bra lopp på förhand och i stort sett ingen var utan chans. Favoriten Al Dente var vi skeptiska till och inte oväntat gav han sig från ledningen. "Tarzan" och "Cattis" vann dock ändå loppet sedan Volstead med Örjan bakom avgjorde säkert sista biten via 10,9 sista varvet. Vi tippade Spartan Kronos, som gick barfota runt om för första gången och han gjorde det bra som tvåa. Vi varnade även för Christoffer Erikssons uppsittning Sylvester America och känslan är att han hade kunnat vinna loppet om Christoffer inte kört så hårt emot ledaren redan varvet från mål. Hade han väntat till 500 meter kvar så är vi faktiskt inne på att han hade kunnat vinna.