Vädret var den stora snackisen under lördagsmorgonen, det såg lovande ut prognoserna till trots, men tyvärr hade meteorologerna helt rätt och strax efter klockan tolv började regnet. Och man kan lätt säga att det inte var övergående, utan det fullkomligen vräkte ner resten av tävlingsdagen och tyvärr lade det lite av sorti över stämningen. 20.143 tappra hade sökt sig till Solvalla, och vi fick miljonutdelning på V75!

Eftersnack V75 Solvalla 30 maj
Eftersnack V75 Solvalla 30 maj

V75 inleddes med att Pekka Korpi körde planenligt till ledningen med Twigs Voici, och Örjan försökte inte ens överta med favoriten d'One utan Korpi fick dirigera som han ville dryga längden före fältet loppet igenom, och hästen stack undan enkelt och snyggt. Delicious spurtade bra från kön, medan d'One var blev och travade inte bra och fortsätter agera ojämnt, och vara klart bäst från ledningen.

Favoriten Edge Boko tilläts glida till ledningen och varva på 15 och då borde det varit över, men han var seg in mot upploppet på det blöta innerspåret och snabbt avslutande Mellby Collector hann fram på lingen. Första barfota runt om på vinnaren var en helt avgörande faktor och han var rappare än på sistone. V75-värdet var redan nu uppe i 2.709 kronor efter två avdelningar.

Skrällarna fortsatte då Jörgen Sjunnesson satte dit sin enda styrning för dagen, danske Nok'en Fräkkert på snyggt vis. Segerreceptet var spets och släpp till vår spik Västerbo Highflyer, och då kändes det som vi var hemma när Redén fick hållas där framme, men han var slagen redan i svängen och slutade näst sist av felfria i mål… Vinnaren kom loss 600 kvar och Sjunnesson gick direkt ut i andraspår, och då tussarna rycktes in mot upploppet svarade dansken fränt och vann säkert. 25.117 kronor var nu V75-värdet uppe i.

Vi fick sedan se en fin vinnare i Ready For More som höll tårna före Napoleon C.D. in mot första kurvan och trots att han var hetsig med det helstängda huvudlaget, varvade på 12,3 så dundrade han undan till seger. Det är verkligen en maffig herre! Vårt skrälldrag Queer Fish löste det sig bra för, men han travade inte och gick inte ens barfota runt om så det var kallt och stumma banan var knappast plus där.

Geisha Sund var klar favorit i Diamantstoets final och Robert Bergh körde till ledningen tidigt från tillägg, men hon var seg tidigt och klart sämre. Vann gjorde den för dagen överlägset bästa hästen Super Ariel som Micke Melander skickade fram utvändigt ledaren, mosade denne och höll undan till seger på väldigt starkt vis. Vår vinnare Bascaphi In blev avlöst av vinnaren och såg segerfarlig ut, men segade sig nära dock inte förbi. 319.903 kronor var V75-värdet och spännande avslutningen för de 172 kvarvarande lapparna!

Jeppas Maxi var en tveksam favorit tyckte vi, men han svarade för ett mycket bra lopp då han plockade ner Quick Fix och såg ut att gå mot segern. Då dök Åke Lindblom upp som skjuten ur en kanon med Sauveur och denne hann fram i god tid via 09-fart sista halvvarvet i spåren. "Guldtanden" kunde göra härlig segergest och han visade åter hur bra han är, Sauveur.

Harpers avslutade som vanligt, och här var Indigious bara bäst och Erik Adielsson sköljde runt fältet på långsidan och bara forsade till ledningen 500 kvar. Mellby Viking försökte haka på men var chanslös mot vinnaren som var ruskigt bra för dagen! Vår roliga drag Usain Henna hade otur med ryggarna och drogs bakåt men kom tillbaka snyggt som fyra och honom tar vi nästa gång!

8,70 system klarade alla sju blindskären och belönades med 6.352.404 kronor! Vi har redan laddat om för Elitloppet och nya V75-tips ligger klara på sajten!