Eftersnack V75 Kalmar 12 mars

Frankie Brodde och Buzz Mearas var två snygga spikar och "låset" Orakel Face och Hertig Shim var minst sagt klockrent. Trots det lyckades vi missa "sjuan". Vi föll på utgångskravet och var väl inte helt nöjda med Admir Zukanovics styrning i Guld...

Eftersnack V75 Kalmar 12 mars

Programenligt tog Attack Diablo enkelt hand om ledningen och sedan både Nahar och Alfas da Vinci inlett med att galoppera (kortare sådan för Alfas) så borde det vara lugna gatan för Johan och Attack Diablo. Admir Zukanovic hade chansen att gå ner bakom med I Won't Dance, men valde att köra mot ledaren och det gick under 08 första 500 och då var naturligtvis Attack Diablos chanser borta. Inför slutvarvet tog Jocke sats från kön bakom Alfas da Vinci, men 700 meter kvar valde han att gå ner i andra ytter bakom Spring Erom och i det läget var han fast. Det såg länge mörkt ut men när Attack Diablo tröttnade så fick han chansen invändigt sista biten, sköt till rappt och avgjorde hyfsat säkert. Spring Erom var åter helstark som tvåa och Nothing But Class höll strålande i spåren. Dessutom visade Riff Kronos klart förbättrade takter som fyra.

Frankie Brodde var chanslös att svara springspårshästarna i inledningen och det såg kallt ut då till och med Toddler var snabbare än honom, men Johan lyckades ändå smita ut framför denne i första sväng och körde sedan till ledningen efter 600 meter. 700 meter kvar attackerade Erik Adielsson bakom Bravo Navaronne och tempot höjdes markant då tre hästar duellerade (Toddler i dödens). Frankie såg kanske minst morskt ut av dessa runt slutsvängen, men visade härlig inställning och höll undan säkert. Bravo Navaronne avslutade 10 sista 700 m. och var grym som tvåa. Efter två andra- och ett tredjepris på V75 så måste det vara dags för honom nästa gång!

Det snackades om skor på Buzz Mearas och som jättefavorit kändes det kanske lockande att försöka fälla honom. Det var vi dock aldrig riktigt inne på för han hade helt enkelt en för bra uppgift. När det dessutom blev barfota runt om så var han en solklar spik. Föga oväntat höll han enkelt ledningen, Veijo laddade en bit med Mr Chicago för att komma ner bakom men när han väl gjort det så blev det ingen körning alls och Buzz höll undan enkelt. Mr Chicago fick chansen senasy och sköt till rappt och han vinner nästa gång.

Omgångens stora skräll stod Maria Törnqvist för då hon snyggt lotsade in Storm Cloud i lärlingsloppet. Trots den enprocentaren blev det ingen utdelning på femmorna och därmed JACKPOT nästa vecka.

Stall Kolgjini vann alltså ytterligare ett lopp denna V75:a då Orakel Face ledde runt om i Brons. Vi låste på honom och Hertig Shim och hade hellre sett att han hade hunnit fram från rygg ledaren. Det hade han förmodligen också gjort om Stefan suttit kloss i rygg på ledaren när chansen väl uppenbarade sig, men sedan var det kanske inte så lätt att veta att Roses Glory skulle bryta ut och fela på upploppet...?

Dernier Viking gick barfota denna gång och blev storfavorit i långloppet, men fick det aldrig att funka och felade både efter 800 meter och på sista långsidan och var inte alls som bäst. Tack Wee, som fick Takter bakom sig för första gången, vann istället och han var helt enkelt bara bäst även om hemmahästen och skmrällen Alfas Farao kom lite närmare sista biten.

Johan Untersteiner inledde omgången och borde ha fått vinna avslutningen också. Dizzy River var bästa hästen och svarade för en grym avslutning, men 09,5 sista 700 m. räckte helt enkelt inte. Johnny Takter serverade nämligen Hank von Håleryd en helt perfekt resa och lyckades slå sig förbi den allra sista biten. Surt för Dizzy, men han kommer igen och vinner finalen istället!