Eftersnack V75 Mantorp 3 juni

"Ju mer man synar favoriterna i sömmarna, desto roligare blir omgången. Vi litar bara på en av dem och försöker fälla resten." Så långt spådde vi rätt, och efter att enbart en favorit levererat blev det också miljonutdelning. Själva var mest nöjda med att man alltid får en andra chans på dubbeln.

Eftersnack V75 Mantorp 3 juni
Glada miner hos Isabella och Robert Bergh efter att Muscle Hustle ärat Ina Scot

På V75 fick vi nöja oss med sex femmor och en dryg lax tillbaka på både det ursprungliga och det sena förslaget. Men efter värmningarna drog vi rätt slutsatser och på det sena DD-förslaget drog vi in 200 kronor på rätt komb och plussade på spelkassan med 11 176 kronor, på trav gäller det ju att stå distansen ut. 

Annars kändes trist att kliva av redan i inledningen där vi hade gått kort. Men springspåren öppnade bara sådär trots att starten prickades bra, och när Björn Goop grillade de andra genom att köra i 1.14-fart i ledningen med Je t'Aime Ruinart så blev det för jobbigt för dom. Det tog 800m innan favoriten M.T.King of Cash kom ner som första häst i andraspår och även om han höll bra så hade vi förväntat oss mer. Men banan var lurigt efter regn, som tur är torkade den upp mot slutet, och vissa prestationer är svårbedömda. Vann gjorde en viss Örjan trots att Ottens Casher (9%) blev rejält över från innerspåret. Men han hade tur att komma fram i tredjepar invändigt och hade ännu mer tur när han kom ut i andraspår och fick fritt när Perfect Dynamite blev för pigg av tussrycket. Sedan kunde Örjan måtta in segern före en tapper ledare till tränare Walmanns glädje. 

I klass II trodde vi mest på Farmer Jack som inte var favorit när vi tippade honom, men när Leonas Sami ströks kort inpå start ändrades förutsättningarna radikalt och han hamnade på innerspår. Därifrån kunde han inte hålla upp utan hamnade så småningom i tredje- och fjärdepar invändigt. När luckan kom ur sista sväng var det för sent, men det var ändå inte rätta draget i hästen på det nu krävande underlaget. I stället fick Jörgen Westholm en efterlängtad seger efter många andraplatser på V75 när Flash Hammering (15%) var starkast från andrapar utvändigt. Han var tidig efter den fina avslutningen i årsdebuten senast, och inte blev det sämre av jänkarvagn för första gången. 

Lördagsloppet gillar vi och precis som vi förutspått blev det ledning från start till mål för den Timo Nurmos-tränade utgången Jaques Noir (23%) med Ulf Ohlsson i sulkyn. Hästen hade sett rejält förbättrad ut aktionsmässigt på slutet och trots att han blev synad så svarade han starkt på alla attacker till övertygande seger. Annars hade vi grävt fram bra info på D.D's Perseverance som utmanade rejält, men inte ens tussrycket fick honom att gå förbi den tappre ledaren. Favoriten Dear Money var ett tacksamt objekt att såga även om han fungerade bättre aktionsmässigt barfota bak till att börja med. 

En ännu mer tapper ledare fick vi se i nästa tipsetta, för Test Drive (20%) fick lägga tre rejäla speeder i loppet men svarade envist alla på övertygande sätt. Tarzans travare var skönt reglerbar och visade hur bra han är, när Örjan såg till att vinna dubbelt inom V75. Det var skönt att se att favoriten Springfield leverera också, nu var det rätta trycket i honom efter floppen senast. 

I Silver var Fossens Bonus stor favorit, men med tanke på underlaget kändes han alltmer sårbar och han kunde inte alls hålla ut Aron the Baron som spetsade enkelt. Nu laddades även Re Doc som fick överta, men han blev alldeles för pigg och förstörde helt för de två andra när han lämnade in, trist för det låset på V75. I stället kunde Arons stallkamrat This Is It N.O. (1%) spurta till seger som omgångens stora skräll i händerna på Kim Eriksson. 

Ina Scots Ära hade samlat ett starkt startfält, och vi begärde syn på den obesegrade storfavoriten Cyber Lane som inte mött sånt här motstånd innan. Nu var han knappast frisk, för även om han fick lite press började han visa trötthetstecken redan 900m kvar och han är bättre än så. Nu tog Baron Gift över på sista långsidan efter att ha håll uppe farten i dödens hela vägen, men han fick dåligt betalt för tredjeplatsen efter den starka insatsen. För han kunde varken stå emot Muscle Hustle (3%) som fick loppet bakom, eller stark avslutande Policy of Truth som hamnade i för dåliga ryggar lite för långt bak. Båda var givetvis med på vår V75-kupong, men efter den fina värmningen på Muscle Hustle var vi tvungna att plocka med denne även på DD vilket gjorde vår dag. Om han sedan lever upp till Robert Berghs uttalande om stallet bäst häst i år får framtiden utvisa. 

I Östgötaloppet över lång distans fick vi se den enda favoriten som levererade, och visst var det rätt att spara spiken till slut. Nu blev väl loppscenariot knappast som man tänkt sig, men Peter Untersteiner måste ha gottat i fjärdepar utvändigt sig när Anna Mix och Charrua Forlan slogs där framme i 1.12-fart. Carabinieri (54%) fick perfekt draghjälp till 300m kvar och vann sedan enkelt på speed. 

Till slut gav sju rätt 2 156 547 kronor, medan sexorna betalade 3 886 kronor och femmorna 180 kronor. Nästa V75 körs på lördag i Östersund och tipsen till dessa kommer som vanligt på fredag kl 15.