Eftersnack V75 Årjäng 15 juli

DD-idéerna räddade dagen – plus nästan 7000 spänn netto på dubbeln!

Ja, det var roligast på slutet denna Årjängsomgång. Både Born In the U.S.A (11%) och Dante Boko (8%) hade vi utsett till omgångens bästa skrällbud och båda levererade. Då blev naturligtvis DD-nettot riktigt skönt, totalt plussade vi där 6 956 kr, eller annorlunda uttryckt 1 449% netto på totalinsatsen.

Eftersnack V75 Årjäng 15 juli

När det gäller Dante Boko så var det inte helt utan dramatik, från början löste det sig väldigt bra och även om vi var inne på att det skulle kunna bli tidig ledning så trodde vi inte att det skulle bli så enkelt och på det sättet. Han fick sedan varva på 1.10,9 och då skulle det vara klappat och klart, men Propulsion kom farandes som ur en kanon och var snubblande nära att hinna dit… Inte ens på målfotot kan vi se vem som var först och närmare dött lopp än så kommer man knappast. Det var dock inte Dante som stannade utan Propulsion som svarade för en av de svettigaste avslutningar vi sett. Dante drog till med underkant 1.08 s 500 m och blir nästan upphunnen av Propulsion som alltså tog 15-talet meter sista halvvarvet. Nyfiken på Propulsions tidsmässiga avslutning? Ja, vi får det till 1.05,6 s 600 m på Propulsion. Läs meningen en gång till. Klocka gärna om själv. Men det stämmer! Ruggig i nederlaget med andra ord, och trots lugn inledning på loppet så blev det ett minnesvärt Årjängs Stora Sprinterlopp.

I övrigt då? Ja, vi började ju med att singla Some Summit, och efter att hon värmt kanon och rapporterna varit kanon så gjorde vi likadant på sena förslaget. Det betydde att vi var borta på allt direkt när Some Summit underpresterade å det grövsta från ledningen och allt kan inte ha stått rätt till där. Geisha Sund blåste till tät från start men galopperade kort senare och med tanke på att hon åter gick bra efteråt så var det troligen segern som rök där. Istället vann Evin Boko (4%) tränad av Timo Nurmos. Det skulle bli en seger till för Timo, och det var med starke och rejäle Antonio Trot (11%)) som sopade upp resterna snyggt sedan storfavoriten Charlie Mearas galopperat med chans i ledningen i sista sväng. Det var mycket galopper under dagen vilket var lite märkligt eftersom ingen direkt klagade på banan.

Apropå galopp så vann Odins Eld (5%) trots galopp på vägen i kallblodsloppet. Det här blev ett tätt och spännande lopp där hela det femton hästar starka fältet var inom spannet av fyra längder mitt på sista bortre långsidan då man snyggt hade formerat sig i tre spår, men Odins Eld visade bästa inställningen.

Sist men inte minst fick vi se två snygga uppvisningar av Ural (18%) och Cab Hornline (17%). Den förstnämnde bet i bra även bakifrån och i ryggar den här gången och efter att det blivit mycket galopper även i det loppet gled han bara undan opressad sista biten, och i Cab Hornlines del var det över på 100 m sedan han katapultstartat till spets. Det var liksom aldrig något snack och det är väldigt vad effektiv den här herren är i spets. Och vad fin han var!

Över tre miljoner på sjuorna, men vi fick alltså nöja oss med DD-deg och ett litet totalnetto. Då känns det lätt att blicka framåt mot Axevalla härnäst!