Eftersnack V75 Rättvik 5 augusti

Vi satte båda spikarna, men lyckades krångla till det och klev snöpligt av klart greppbar V75:a. Sommartravets final gick till urstarke Trot Kronos och Nestor "Janne Nora" som tillsammans med Mattias Djuses Dartagnan Sisu var dagens mest imponerande vinnare!

Eftersnack V75 Rättvik 5 augusti
Mattias Djuse tog imponerande seger med Dartagnan Sisu

300.000 drog Trot Kronos in i Sommartravets final där Norberg inte lämnade något åt slumpen utan han gasade tidigt till ledningen och gav inte övriga skuggan av chans att haka på  via ett vasst slutvarv. Urstark är passande benämning och snygg kuskinsats av Norberg som håller stilen på imponerande vis!

Dartagnan Sisu svarade för sjukt vass insats med skorna på. Visst, det löste sig bra med rygg på Sugar Daddy i tredjespår och täten varvade på 10 - men jisses som han såg ut då han flög undan och vann med 20 meter på minst sagt vassa 10,5. Derbyt nästa!

Inledde gjorde Seedorf O.M.F. som med skorna på inte kunde svara Food Money, men från dödens var han bara bäst och kopplade tidigt grepp och höll undan för Francais du Gull som är still going strong.

Det gick på tok för fort i lägsta klassen, och klart starkast sista 500-ingen var J.S.Apollo och Janne Silvén som nu tog fjärde raka segern tillsammans, och han är under härlig utveckling.

Troels Andersen gav raka besked i vår intervju under fredagen, det var spets som gällde med Highspirit - och så blev det. Hästen såg jätteladdad ut hela loppet och bara stack undan till slut, snacka om form!

I kallblodsloppet hade vi dagens stora idé Faste Viking, och visst grejade Örjan Kihlström det hela med ruskigt formstarka Tjomslands-träningen. Pang till spets, sedan släppte han till Pave Faks men såg hela tiden till att ha koll bakåt och han tog inga risker då han klev utvändigt redan 500 kvar. Trots lite tidigt utan rygg var Faste Viking klart starkast och Örjan låg sköt bakåtlutad och måttade in vinsten!

Zenit Brick gick ett ruggigt bra slutvarv, och även om höga tempot som täten satte upp var passande så var det grymt starkt att brotta ner minst sagt tappre Queer Fish.