Eftersnack V75 Åby 12 augusti

Att Midnight Hour skulle stå som slutsegrare i Åbys Stora Pris var en överraskning för de flesta. Vi klev av direkt på honom och spelmässigt började det inte alls bra, men DD-spelet räddade sedan upp det hela minst sagt.

Eftersnack V75 Åby 12 augusti

Att Midnight Hour skulle få vinnarhålet i heat A trodde vi inte på, men han lyckades med det och när sedan flera av de andra underpresterade eller hoppade bort sig så avgjorde han tämligen enkelt via open stretch. Vi trodde mest på Volstead, som programenligt fick ledningen men gav sig alldeles för enkelt till slut.

Muscle Hustle galopperade kort efter start i det första heatet, men skötte sig i heat B och ledde runt om. Därmed blev det skiljeheat där Midnight Hour vann lotten och drog innerspåret. Midnight Hour tog ledningen med Muscle Hustle bakom och i en ren speedduell så gick han undan säkert till slut.

Vår bästa spik i omgången var Havbergs Knight, men han var inte alls lika bra som på slutet. Trots en perfekt resa i vinnarhålet bakom Sobel Conway så tappade han någon längd till slut och fick nöja sig med tredjeplatsen. Visst var vinnaren riktigt bra som lyckades hålla undan trots en tuff öppning, men en "normal" Havbergs skulle ha vunnit det loppet. Nu gjorde det inte så mycket, eftersom vi var helt snett ute i de tre första avdelningarna.

J.H.Mannerheim dissade vi som hårt betrodd och Aron Palema (fjärderankad) fick vi inte med på tre streck. Kall inledningen som sagt, men DD-spelet räddade dagen med råge. Vi trodde nämligen mycket på Spitcam Jubb och den vinnaren är vi rätt stolta över. Vi trodde stenhårt på scenariot spets och släpp och att han sedan skulle ha bra chans att avgöra på stretchen. Allting blev precis som vi hade räknat ut det hela och Spitcam avgjorde säkert på stetchen. Det var andra gången med Ingves i vagnen och ekipaget är alltjämt obesegrat tillsammans.

Vi hade 300 kronor på den rätta dubbeln med Nobel Amok i DD-2 och kunde hämta ut 12 000 kronor. Med optimalt huvudlag så var han klart förbättrad igen och efter tidig ledning så var han närmast överlägsen. Skrälldraget Stepping Spaceboy hade ingen tur överhuvudtaget och hamnade bakom trött häst, men spurtade sedan starkt som femma på open stretch.