Eftersnack V75 Romme 19 augusti

Romme bjöd på en mycket svår V75-omgång, så svår att ingen klarade att få sju rätt. Visserligen vann två favoriter, men det hjälpte inte när fyra hästar i spannet 1-3 procent vann. Och Svante Båth visade vem som är E3-kung när hans hästar tog hem båda finalerna.

Eftersnack V75 Romme 19 augusti

Liksom de flesta klev vi av redan i inledningen när det löste sig optimalt för jätteskrällen Monfalcone från fjärdepar invändigt, som hann fram kort före mål för Tom Horpestad. Annars såg det länge bra ut för spetsälskande Victorious Star som tog emot från ledningen, men den sista biten fick även han ge sig och vårt trehästarslås blev uppdyrkat. Dödens visade återigen varför den positionen fått just det smeknamnet, för även om Trot Kronos svarade för en stark prestation så slutade han "bara" fyra, och Veijo har ännu efter fem starter inte lyckats segra med hästen. 

Det var full fart som gällde i stonas avdelning av E3, men det stod i programmet när Crucified var med. Vi hade garderat upp loppet och tagit med "alla med chans", men utgången Helloise Boko gick inte att känna igen och var en stor besvikelse. Hästen som gjorde loppet var White Ligtning som det länge såg bra ut för, men Erik Adielsson stod för en kallare styrning bakom Svante Båth-tränade Calamara's Girl som avgjorde kort före mål. 

I Guld valde Peter Untersteiner att gå all in från start med Carabinieri och pressade stenhårt på Charrua Forlan som svarade så länge det gick. Den senare fullföljde mycket starkt som tvåa, medan Carabinieri var tidigt slagen efter att Montdore pressat på redan 1800m kvar. En genomklappning, tyckte Untersteiner men det tycker vi även om det taktiska upplägget då Peter inte kört loppet i badkaret tillräckligt mycket. Nu kunde gulddebuterande Order to Fly få full utdelning på sin fina form och vad ska man säga om Per Lennartssons träffprocent på V75, han vinner nästan var fjärde lopp när han startar i elitserien. 

I lägsta klassen köpte vi inte favoriterna Highland Park och It's Showtime Zaz, men vår tipsetta Uret fick det inte heller att stämma. Han galopperade kort efter starter och sedan strulade det både med positioner och med aktionen. Nu blev ännu en lågprocentare när Rambo Rivner kunde spurta hem segern för Kristian Lindberg. Den varnade vi kraftigt för som miljonskräll och hade med på fem streck matematiskt. 

I klass I trodde vi mycket på Qahar Q.C. som precis som väntat kördes fram i dödens. Men denna gång kunde han aldrig utmana favoriten M.T.Joinville som trots att travet inte stämde från början kunde köra sig till ledningen knappa två varv kvar. En missräkning för oss som låste på två streck, speciellt som det roliga skrälldraget Falco di Quattro galopperat redan innan start. 

Det var bra tempo som gällde även i grabbarnas E3-final. Vi trodde hårt på On Track Banditen som var vår spetsfavorit, men var utan chans att blanda sig in i den. Nu löste det sig ändå väldigt bra och från andrapar utvändigt såg han segerfarlig ut när han attackerade ur sista sväng och kopplade grepp, men mitt på upploppet tog det stopp och han slutade bara femma. I stället passande Capitol Hill på att spräcka sin segernolla i nionde starten för Ulf Ohlsson, som såg till att Svante Båth tog hem båda E3-finalerna och det trots spår nio får båda hästarna över kort distans. 

I silver blev det alltmer klart för oss att Mellby Drake skulle komma till ledningen tidigt, och därför valde vi att spika honom på det sena DD-förslaget. Och mycket riktigt kom han dit, och det gillade även de tre system som hade överlevt till sista avdelningen och hade honom spik. Han höll emot starkt, men fick ändå ge sig sista 100m mot tuffe Queer Fish inte laddats från start utan i stället gått fram utvändigt ledaren och hållit sig lugn. Det jobbades nog rätt hårt på de system som var kvar, men som sedan devalverades rejält från 6,5 millar den sista biten. 

Nu blev det ingen med sju rätt, medan sexorna betalade 215 655 kr och femmorna 5 750 kr. Nästa V75 blir på onsdags när Jägersro kör kval till Derbyt, och tipsen till detta publicerar vi kl 14 samma dag. Sedan blir det V75 även torsdag och fredag, innan det är dags för Multijackpot när Bergsåker kör Sundsvall Open Trot på lördag. Där jagar vi (minst) 58 miljoner kronor, och dessa tips publicerar vi som vanligt på fredag kl 15.