Eftersnack V75 Bollnäs 16 september

Det blev en bra spellördag då alla tänkbara spikförslag vann, och dessutom speldraget Titan Arrow (7%) i sista. Vi gick tyvärr kort i Klass II och missade därmed storskrällen, men på våra sex fyror och många femmor gick vi ganska jämnt upp på V75-delen. På DD blev det desto roligare där vi spikade Generaal Bianco (48%) på allt, och mot idén Titan Arrow fick vi sköna 36 ggr pengarna. Totalt vann vi 10 902 kr på den spelformen och totalt sett var vi rätt nöjda med nettot denna lördag.

Eftersnack V75 Bollnäs 16 september

Rent sportsligt så måste vi så klart lyfta Jan-Olov Perssons 2 000 segrar som kusk! I och med B.W.Stures (49%) seger så var jubileumet ett faktum. Redan för två år sedan passerade han 2 000 segrar som tränare men nu var det alltså dags som kusk. Han fick dessutom göra det på Bollnäs som är hans ursprungliga hemmabana. B.W.Sture kunde ganska behändigt överta ledningen, men det var aldrig riktigt klart förrän de var i mål. Utvändige Gustav E. tyckte vi såg stark ut på sista bortre lång och det såg skenbart ut som att han hade grepp ett tag till och med. Men Sture kunde svara undan säkert, och förutom att det blev Jannes jubileumshäst så var det vår bästa spik i omgången.

Vi spikade alltså även Generaal Bianco och var kanske en av få aktörer som trodde på spets bara Peter ville. Hästen har blivit het en gång och den gången har man ingen riktig förklaring. När han nu var lugn och samlad hela dagen innan och Calle Laday dessutom galopperade direkt så släppte Peter av lite lagom och spetsade hur enkelt som helst. Resten var defilering. Samma sak var det för stallkamraten Springover (48%) som i den giltiga starten accelererade som attan från start och var sedan aldrig det minsta hotad efter att ha fått bestämma helt. Vi gillade värmningsintrycket på Springover och spikade rätt ut på sena förslaget.

Svårigheterna kom i den andra och tredje avdelningen. Först satte amatören Jessica Sidbäck dit Carja (4%) mot proffsen, och det var inget ekipage vi hade rankat tokhögt, men avslutningen var stark och hon hann dit precis mot en tapper Oceanic Clearance som kördes i överkant offensivt? Med en mer avvägd styrning så känns det som att denne hade blivit svårslagen denna dag. Carja fanns ändå med på lappen tack vare att vi fyllde loppet. I tredje avdelningen så fick favoriten Rebel Yell Face husera hyfsat i ledningen då 1.16,5 inte är mycket till tempo första varvet i V75. Han gav sig dock ändå för lätt och tog till galoppen. Vi är fortsatt lite skeptiska till kepsen där. Istället kunde tokskrällen They Don´t Know (1%) spurta hem det, och segerreceptet där var tredje invändigt.

Gulddivisionen var ingen jätteupplyftande historia. Vi hade feeling för att Spitcam Jubb skulle hålla upp ledningen, och det gjorde han också även om det satt hårt åt. Han var dock bara ok och kanske var inte så mycket mer att begära efter ett tufft tävlingsprogram och efter att han dessutom inte fått dämpa tempot något nämnvärt där framme. I andra utvändigt gottade sig Nadal Broline (69%) som kunde avgöra pliktskyldigt utan att imponera och Ulf Ohlsson var också inne på i segerintervjun att hästen inte hade sin allra bästa dag. Den här gången behövde han dock bara sträcka på sig mot Francais du Gull och det blev inget större bekymmer. Fyra jättefavoriter och tre skrällar fixade knappa 50 000 kr till sjurättsvinnarna.