Eftersnack V75 Solvalla 30 september

Härliga prestationer var det gott om och Björn Goop visade vem som bestämmer via tre V75-segrar. Readly Express levererade men största checken gick till Frankrike - efter en del dramatik.

Eftersnack V75 Solvalla 30 september

Frän duell fick vi i inledningen där ledande Tellmeastory plockade ner ledande Rigel Face, men det var inte mer heller till slut! Björn Goop sände fram med 500 meter till mål och hästen kopplade grepp och såg ut att vinna med flera längder, men Rigel Face ville annat och det var grym kuskinsats av Ulf Ohlsson som höll hästen i trav och denne kontrade så det blev stenhårt i mål. 

Nästa Goop-vinnare var Zenit Brick och här var det maktdemonstration för han var helt enkelt bara överlägsen och reglerade dem utvändigt - han hade vunnit hur loppet än hade körts!

Minst lika imponerande var tredje Goop-vinnaren Vamp Kronos som var helt ensam på banan och en tråårig märr som springer 10 sista varvet är oerhört imponerande! 

Europaderbyt hade 2 mille i förstapris, och Pierre Vercruysse gjorde inte resan förgäves. Då favoriten Global Trustworthy galopperade kunde han köra till ledningen med Droule de Jet och sedan släppte man ingen över bron. Dramatik blev det ändå då hästen bröt ut ett spår på typiskt franskt manér, men man valde att fria då alla kunde köra för fullt enligt måldomarna.
Tapper var Monark Newmen som var huvudet efter från dödens, men "bara" blev trea då Born In the U.S.A. nöp honom sista stegen. 

Readly Express hade lekstuga från ledningen och han är otroligt läcker alltså! Nu värmde han mycket bättre och vi ser allt mer fram emot vinter i Paris mot de bästa fransmännen.

Mycket övertygande var även M.T.Joinville som ordnade dubbelseger för Kontio, och han bara klev förbi dem via spåren och vann med stor marginal. Härligt kliv i den pålen med och han har verkligen hittat formen!

Favoritseger genom Generaal Bianco som spurtade hem Bronsfinalen, men det tog emot sista biten efter att han kopplat säkert grepp, och han har varit bättre tidigare. Här blev vår idé Bålsta Palema överfallen av Kim Eriksson som valde hyfsat märkligt taktikval med Angle of Attack och ledaren tvingades till 11 första varvet.

Jackpot på femmorna, inte helt oväntat och endast 2.243 kronor för sjuan var inget att gråta över att missa. Vi tar nya tag redan under söndagen och tipsen finns publicerade!