Eftersnack V75 Skellefteå 7 oktober

Två riktiga käftsmällar bjöds V75-spelarna på och omgången inleddes med 0,30%-are! Vi var nära fina pengar med två grymma skrälldrag som var värt bättre öde än att bli bra spurtande tvåor… Hatten av för de två spelare som hittade alla blindskär och kammade hem 20 miljoner var bara för sju rätt!

Eftersnack V75 Skellefteå 7 oktober
Segerbild efter att 0,3%-aren skickat de flesta V75-kuponger i sank!

Det var skitigt i Skellefteå och V75 inleddes med att loppets minst spelade häst (spelad till 0,30%) stod som segrare. Loving You Deeply hade segrat ett av 30 lopp senaste två åren men nu klev hon runt dem i spåren. Vi hade massgarderat med tio streck men sprack, och lite snöpligt var att vårt stora skrälldrag So Nobel Gede "bara" blev tvåa via vass avslutning invändigt. Hon var spelad till endast 1,67% och hade varit en rätt okej inledning som tredjerankad… Vinnaren var vi inte så nära att strecka. Favoriten blev det för tufft för då Eva I.H. kördes till dödens i för högt tempo och hon kallnade. 

V75-värde efter den smällkaramellen hela 3.676 kronor!

Spel mot ett mål i V75-2 där favoriten Assault var överlägsen efter att ha körts till ledningen tidigt. Loppet blev konstigt efter omstart där flera verkade ur balans, men ingen skugga över vinnaren som var riktigt fin. Minnestads El Paso höll tappert som tvåa via tredjespår utan rygg sista varvet, och fast med sparat satt My Gifted My.

Spets och slut var det i kallblodsloppet där storfavoriten Månprinsen A.M. åter visade att 1600 meter inte är hans bästa gren och han kom aldrig till. Nu kunde Ulf Ohlsson mycket enkelt köra till ledningen med vår tipsetta Lome Brage och över upploppet hade han stenkoll på loppet. 

Odin Tabac kom loss efter invändig körning och såg ut att kunna hota, men både häst och kusk blev för ivriga och det blev galopp istället.

Ny jätteskräll i Stig Lindmarks Styrkeprov där favoriterna inte hade någon bra dag. Vår spik Flash Hammering var aldrig aktuell då han kom iväg dåligt och agerade helt stinglöst… Nu såg Stricker ut att gå mot seger efter vass repa då han blåste runt alla, men han tappade stilen med klart grepp och 51-oddsaren El Muro B.R. kunde nypa honom sista biten. Denne var inte minst betrodd som skrällen i första V75, men näst minst spelad till 0,64%!

Vi hakade inte på "skriktåget" med att spika T.Rex D.K. som skulle vara "klar" trots att han hade varit struken, och han var chanslös att plocka ner givna spetsfavoriten Angle of Attack. Här hade Bergh ställt iordning och det var bra tryck in i mål på ledaren som Ulf Eriksson förtjänstfullt styrde in.

Jaques Noir var vår andraspik och han gjorde sin plikt från ledningen, men det tog emot då Lukas Bris närmade sig rejält och övertygade gjorde inte favoriten trots att han höll undan. 

Omgångens mest intressanta drag var Archie Dream i avslutningen som vi lade överst till 6% och det var inga mil ifrån att han fixat finfin DD-vinst mot spiken Jaques Noir, men ledande Klöver All Over var för dålig så han fick chansen för sent på open stretch och fick inte upp farten på korta extraspåret innan bra spurtande Voulez Vous redan var i mål. Det var dagens andra snöpliga andraplats på grymt skrälldrag…

Vi stannade på tio femmor, men med So Noble Gede och/eller Archie Dream hade det blivit klang och jubel. Vi räknar dock med full utdelning inom kort med så sköna drag - och tar redan sats mot Åby och SM-helg nästa lördag!