Eftersnack V75 Åby 14 oktober

Som vi var inne på blev det väl favoritbetonat på Åby, rent spelmässigt är det lite uppförsbacke redan från början så klart med en jättefavorit som "inte kan förlora". Den här gången handlade det om Readly Express (85%) i SM. Det var på förhand svårt att hitta frågetecken, och visst löste han uppgiften ganska enkelt efter tidig ledning.

Eftersnack V75 Åby 14 oktober

Det enda frågetecknet i hela förhandsanalysen var om han skulle spetsa direkt eller överta av Västerboonthenews, nu blev det ett övertagande och sedan var det lugna gatan och ganska odramatiskt. Nu kan han titulera sig både Europamästare och Svensk Mästare på kort tid. Stora plus också till Västerboonthenews som faktiskt utmanade kort som tvåa och ser strålande ut för dagen. Med garanti på rygg ledaren och vassast dagsform av motbuden så var Tvillingoddset 3,42 strålande…

Det delades ut fler SM-Guld på kupongen, och det mest uppmärksammade var så klart det i montéklassen eftersom disciplinen hade premiär på V75-kupongen, Det blev ett vårdat lopp med fina prestationer och överlag en bra reklam för montésporten. Det visade sig också att Sofia Adolfsson valde helt rätt mellan Nantucket, som förvisso var duktig, och Candor Hall (56%) som är den nya stjärnan på montéhimlen. Varvet kvar, och kanske fortfarande i sista sväng, såg det motigt ut för favoriten men när upploppet väl nalkades sprintade han bara förbi och det är bara att konstatera att Sofia är överlägsen just nu. Hon vann ju dessutom Montéryttar-SM som avgjordes innan V75 tog sin början. Dubbla SM-Guld alltså!

Tredje och sista SM-loppet på kupongen var Sto-SM där vårt stora drag Super Ariel (12%) vann hur enkelt som helst via stretchen i rygg på favoriten Nancy America. Hon såg helt klar ut redan genom sista sväng, och när man svängde in på upploppet smällde det bara till. Det blev lite hets på henne då hon haussades i olika TV-program både fredag och lördag, men hon rensade ändå bra och var en fin vinnare. Nancy America var bara ok.

Utöver Readly Express vimlade det av alternativa spikar, men då alla dessa också var hårt betrodda så var vi som sagt rätt inställda på låg utdelning. En alternativ spik var Handsome Brad (28%) som vi spikade på det tidiga förslaget. Han har sett väldigt fin ut länge och vi köpte inte helt att han skulle vara ovillig eller ha tveksam inställning, inte så som han ser ut att ta för sig i slutstriderna, utan det har handlat om andra omständigheter. Uppgiften var klockren oavsett om det skulle bli spets eller rygg. Nu blev det tidig ledning och därifrån var det inget snack.

Sedan var det Cab Hornline (33%) i sista som spikades på sena förslaget. Hästen har sett strålande ut, och när vi kollat med de inblandade om spetsstriden och dessutom lyssnat med en anmärkningsvärt nöjd Lennartsson så talade i princip allt för seger. På det sena förslaget lämnade vi honom också ensam på allt, då var alla stenar vända på och de flesta motståndare lät ganska uppgivna. Nu blev det dock ett riktigt race av det ändå och Cab höll undan med läppen på snygga 1.10,1.

Spelmässigt var dagen som sagt ingen höjdare, det gick nästan inte att missa V75 med vinnande spikar och snyggt lås, men vi gjorde fel med utgångarna trots att vi körde med hängslen och livrem och spelade med dubbelutgångar… De sena förslagen gick i alla fall ihop sig hyggligt eftersom vi lirade en rak DD där när vi såg oddset på runt fyra gånger pengarna.

Nu laddar vi för jackpot på V75 i Örebro nästa helg!