Eftersnack V75 Jägersro 28 oktober

Vissa V75-omgångar vill man helst bara glömma och lördagens omgång var en sådan. DD-spelet räddade dock upp dagen och till slut gick vi ändå plus.

Eftersnack V75 Jägersro 28 oktober
Så här överlägsen var omgångens mest imponerande vinnare, Now or Never Flair, över upploppet.

Dante Boko var omgångens stora drag - vi trodde på spets och "blufflopp" och exakt så blev det. Lite oroväckande var det runt första sväng då Adrian valde att släppa förbi sig Västerboonthenews för att sedan överta, men sedan var det lugna gatan och första 1500 m. gick efter långsamma 16,5. Dante avslutade sedan 10,5 sista varvet och vann plättlätt, vilket gjorde att vi vann 8858 kronor på DD! Västerboonthenews hakade på bra som tvåa och Zenit Brick, som gjorde debut i Gulddivisionen spurtade jättebra som trea. Favoriten Lionel blev "bara" fyra i sin comeback, men hästen svarade ändå för en bra avslutning. Körande Göran Antonsen var dock inte lika vass…

Stall Kolgjini hade en minst sagt bra dag på jobbet. Förutom Dante Boko så togs ytterligare tre segrar. Det började med Platon Face, som liksom senast fungerade på bästa sätt. Trots voltstart och spår 5 så valde man att köra i jänkarvagnen och efter tidig ledning så var han fullständigt överlägsen via 13 sista varvet. Biken har helt klart lyft honom, men framförallt tror vi det handlar om att han går ute i stort sett hela tiden och känns mycket mera avslappnad och fin numera. Bakom Platon vill vi framhålla Surprise Powers insats som femma från dödens. Han blir livsfarlig i "normalare" omgivning nästa gång. Favoriten Sambuca Knight såg seg och trist ut hela vägen och var knappast frisk.

Spets och slut var segerreceptet med Rhesos Face också. Den vinnaren var svårfunnen för våran del - han har aldrig imponerat på oss. Han hade visserligen bra spetsstatistik (två segrar och två andraplatser på fyra försök) och första Uhrberg var lite intressant, men vi var ändå inte nära att tro på honom. Han var dock klart förbättrad då han höll undan säkert för starkt spurtande Baja Rosa Akema via 14 sista varvet. Favoriten Mr Magnifique orkade inte i spåren och vår tipsetta Arsenal kördes defensivt och hoppade sedan till slut med chans på tredjeplatsen.

Kolgjini tog sedan en dubbel i V75-5 då Marciano spurtade förbi ledande stallkamraten Pharaon Face efter en resa i rygg på honom. Marciano var riktigt bra, avslutade underkant 11 sista varvet och vann plättlätt!

Kolgjini i all ära, men omgångens mest imponerande vinnare var ändå Now or Never Flair i V75-2. Trots kort galopp i inledningen så var han fullständigt överlägsen och hans sista långsida var nästan overkligt bra! I rejäl motvind så drog han iväg med 08/800-300 meter kvar då han rundade till ledning och täthästarna så nästan ut att stå still på stället. Vi spikade andrahandaren Run Ceasar Run och han var en riktig besvikelse. Att han förlorade mot Now or Never Flair var inget att säga om, men han borde helt klart hållit till andraplatsen.

Southwind Fiji var stor favorit i lärlingsloppet och det visade sig vara helt rätt. Vi gick emot då vi trodde på svar, men de invändiga hästarna öppnade ingenting och hon satt per omgående i ledningen och väl där gick hon inte att slå. Det var seger nr tio i tolfte försöket och hon är riktigt bra för klassen. Vi trodde på skrällar här, men tipsettan Bella Mont stod inte alls att känna igen, stapplade i mål långt efter fältet och var knappast frisk.

Vi gick emot omgångens största favorit Generaal Bianco - streckade visserligen på V75 men dissade honom på DD-spelet. Han gick helt okej som tvåa, men kunde aldrig ta sig förbi Speedy Foxy Vicane över upploppet. Den senare stod verkligen på tur efter att ha radat upp finfina insatser.