Eftersnack V75 Bjerke 18 november

Vi var bitvis rätt på det, men helheten blev till slut ingen succé ändå efter att framför allt huvudidén Love Matters galopperat vildsint och länge redan från det att bilen ökade farten. Något annat som präglade dagen med en del oväntade galopper var den, enligt samstämmiga uppgifter, väldigt lösa banan på Bjerke. Men vi tar det från början.

Eftersnack V75 Bjerke 18 november

I det inledande långloppet trodde vi stenhårt på Victory Kåsgård, och när denne ströks på fredag förmiddag fick vi tänka om rejält och trodde istället inte på någon... Mer än att vi ville fälla favoriten Farouk B.R. Nu vann A-rankade Making Love (16%) efter en smart och spårsnål styrning av Robert Bergh, men det står nog utom all rimligt tvivel att Perfect King hoppade bort segern i sista sväng kort efter att han sköljt till tät. Han var väldigt gott gåendes då och hade precis fått upp farten, vi tror knappast att någon når en felfri Perfect King som vi tar med oss för framtiden. Apropå Bergh var det många turer kring honom under fredagen – och då tänker vi inte bara på flytten av Diamanten. Han strök sig från lunchtävlingarna på Bergsåker för sjukdom, och efter lunch kom det in körsvensändringar till V75 på rikstoto.no. Då skulle han alltså inte köra på V75 heller, men det var märkliga ändringar till Örjan Kihlström trots att denne redan hade uppsittningar i de aktuella loppen. Till slut körde alltså Bergh själv. Snurrigt, och lite lalligt när Bergh har två favoriter i ett spel som omsatte 98 miljoner!

I V75-2 höll det norska stallskriket Dancelli (14%) efter att denne öppnat mycket snabbt och kunnat pressa sig till ledningen i första sväng (lite snävt mot galopperande No Limit L.A. vilket Mikkelborg storsint erkände efteråt) och var sedan bara bäst trots tufft tempo hela vägen. Det var inget jättetidigt bud för oss då vi hade svårt att se hur det skulle gå till, men Dancelli satte oss på plats och han var i alla fall med på alla lappar.

Gulddivisionen gick till Lionel N.O. (66%). Det fanns vissa frågetecken för var han stod på formstegen, men när Zenit Brick ströks ner till innerspår under veckan och Antonsen meddelade att han skulle trycka av så svängde vi mer och mer mot Lionel och spikade på sena förslaget. Dessutom streckades Zenit Brick upp till "ointressant" spelmässigt under slutet av veckan, det gjorde valet ännu enklare. Lionel satt nu tidigt i ledningen via hjälpryttaren Rocky Winner, precis som vi var inne på, och sedan vann han lätt efter att ha agerat bitvis flegmatiskt under vägen men svarade bra på häst varje gång. Sedan galopperade Lionel precis efter mål och det var faktiskt inga stora marginaler efter mållinjen sedan Göran Antonsen tidigt börjat ägna sig åt segergester och klappar istället för att hålla hästen på bettet… Vilket fiasko det kunde ha blivit. Vårt skrälldrag i loppet var annars Caid Griff och han var precis lika fin igen! Örjan körde snällt då hästen var bortlottad, men han såg helt strålande ut som fastlåst i snabb avslutning och kan knappast torska om han kommer ut i en vanlig Gulddivision från vettigt läge nästa gång. Wow.

Avdelning fyra var omgångens roligaste lopp för vår del, till klen tröst i slutänden. Analysen lydde i stil med att Global Takeover skulle få spetsberoende Always On Time över sig och att körningen skulle bädda för Seal Kronos (19%) som spikades rätt ut… Det blir ofta fel i badkarskörningarna, men den här gången var det klockrent då de två nämnda kombattanterna körde 1.06,6 första 500 m, då kunde Örjan kosta på sig att köra i fjärdespår sista 600-700 m med Seal Kronos som vann säkert. Dock vill vi inflika att Seal sprang en del snett under vägen och det är nog ingen större tvekan om att han funkar allra bäst på innerspår än så länge. Men den toppstammade hästen är onekligen under utveckling.

Omgångens största favorit, Nobel Amok, återfanns i femte men han galopperade i spets efter en bit och försvann. Det var en hel del galopper i ett ganska ojämnt lopp skulle det visa sig och helt plötsligt kom Triton Neergård (1%) ganska bra till i loppet och hade bästa farten sista biten som jätteskräll. Vi garderade loppet, men inte tillräckligt – trots att knappa enprocentaren Triton fanns i B-gruppen.

I Axel Jensens Minneslopp, avdelning sex, fanns vår huvudidé Love Matters som spikades på allt hela dagen igenom. Då denne var smått galen för dagen och galopperade vilt och aldrig ville ställa sig så var det således svårt att få något ekonomiskt utbyte av dagen. Nationalidolen Ferrari B.R. (37%) vann som fjärderankad hos oss och placerad i kategorin "Omgångens mest överstreckade". Det ser inte så snyggt ut men vi står rakryggade för det, Ferrari ramlade undan i spänstlös stil i något som inte blev något lopp efter Love Matters galopp och Ferrari B.R. kom undan med blotta förskräckelsen. Nu har han startat klart för i år och nu får vi se vad det blir för utveckling till nästa år.

Sista avdelningen blev fel för Bikini D.K. som vi trodde mycket på, hon tvingades välja rygg ledaren efter en bit och blev fast med mycket sparat. Vår skrällidé La Dova Rossi galopperade bort sig tidigt. Istället vann skrällen Bravivicimo (4%) för Kaj Widell som är hyfsat het i sulkyn! Först skrällvann han på V86 i onsdags, sedan åkte han upp till Bergsåkers lunchtrav i fredags för två styrningar och vann båda. Snabbt i bilen och ner till Rommes V64-tävlingar på kvällen där han vann ytterligare två, för att sedan åka vidare till Bjerke och en enda uppsittning i Bravivicimo… Snyggt, Kajan!

Nu närmast laddar vi för V75-finalerna på Solvalla på lördag!