Eftersnack V75 Gävle 16 december

Omgångens två storfavoriter höll för trycket, men en jätteskräll (som kanske borde ha blivit nedflyttad) blev för svår för de flesta inklusive oss. Björn Goop och Per Lennartsson dubblade, och vi fick se snygg vinnare i E3-revanschen!


Eftersnack V75 Gävle 16 december
Sunwapta Goj vann E3-revanschen, mot Stochampionatet 2018?

Lincoln Lawyer svarade för dagens sämsta värmning, men till loppet fungerade det mycket bättre - överraskande nog. Björn Goop fick överta ledningen av M.T.Insider, och sedan var det aldrig något snack om vart segern skulle gå. Björn kommenterade scenförändringen efter loppet:

- Jag satte på mer brodd i skorna och boots till loppet, och det fungerade bättre efter att han hade värmt dåligt, sa Björn efter loppet.

Skräll i lägsta klassen där vi spikade B.B.S.Jhonny, men han fick inte med sig aktionen och efter snabb repa på långsidan där grepp var kopplat hade han inget svar på upploppet. Nu kunde 1,99%-aren Feel the Music slinka loss och spurta till seger, före bra avslutande Perfect Beauty.
Men visst borde vinnaren blivit nedflyttad och måltvåan fått segern, för vinnaren bröt ut och Westerholm fick byta väg och dyka invändigt sista biten. Det såg i varje fall misstänkt ut!

Inte bara vi och de flesta spelare var överraskade efter segern. 

- Jag är i chock, kommenterade tränare Andreas Forsberg.

I Gävle Stora Pris var det klassblandning och från dödens var favoriten Zenit Brick helt överlägsen. Björn Goop såg till att hålla Beau Mec kvar bakom och struntade i ledande Spitcam Jubb som var tam tidigt, men det hade inte spelat någon roll för över upploppet sprintade Nurmos-hästen undan på mycket lätta fötter. Läcker är han Zenit Brick!

Månprinsen A.M. hittade loss och sedan satt Gunnar lugn mest hela vägen, tre hästar stack undan in mot slutsvängen men segern var aldrig fara för favoriten. Bra höll Odin Tabac, och även Storsjarmören som tvåa och trea - långt före klungan.

Rejält tempo blev det då All Knight blåste till ledningen men 11,6 första varvet blev för mycket. Det var båda favoriterna som gjorde upp och en stark Titan Brodde matade ner alla via spåren och höll undan för Mellby Emeralds som sköt till bra då han kom loss.

E3-revanschen gick till Sunwapta Goj som kunde följa med Drizzle C.C. (som spetsade då Virunga hoppade) och överta ledningen. Björn Goop synade dödens varvet kvar med vår spik Romance Amok, men denne var blek och chanslös att utmana ledaren. Fint intryck hela vägen och spännande säsong väntar för Sunwapta Goj som lägger mycket mark under sig, och här har Malin och Anton som tränar en guldklimp som lär ha StoChampionatet som stora målet 2018.

Omgången avslutades med tapper National Prince som forcerades till ledningen, och trots att Kontio körde onödigt tufft i dödens med Araw Hoss kunde Båth-hästen hålla undan på trötta ben.

Inga framgångar med två spikar som svek oss, nya tag julveckan med flera V75-omgångar och V75-finaler på Annandagen!