Eftersnack V75 Momarken 17 mars

Det smällde aldrig riktigt till – men plus 10 302 kr netto på V75! Ja, Momarken är lite av vår favoritbana efter att vi lirade in nästan 600 000 kr där åt våra kunder för några år sedan och även i år blev det faktiskt lite av "facit" vi levererade även om det kanske inte är så mycket att slå sig för bröstet för när det blev så pass enkelt. Vi spikade Heartbreaker V.S. (39%) och Floris Baldwin (29%), och satte dessutom båda utgångarna i form av Dizzy Broad (13%) och Farouk B.R. (56%). Det blev alltså två sjuor på stora systemet, och dessutom satte vi lilla systemet för endast 256 kr. Totalt netto alltså 10 302 kr.

Eftersnack V75 Momarken 17 mars

Den stora klurigheten i omgången var huruvida man på förhand skulle kunna räkna med barfotakörning eller inte. Det var olika bud, men det såg rätt svart ut när man tittade på väderprognoserna. I allvarets stund var det många som körde barfota, medan andra valde att inte göra det. Vi inledde alltså omgången med Heartbreaker V.S. som såg väldigt fin ut hela dagen, och trots att den förväntade körningen uteblev så kunde Goop reglera enkelt från dödens trots att han inledde en bit i tredje och sedan sökte sig framåt. Sista timmen blev det också rejält avslag på betrodde Broadway Appolo som såg sådär ut i värmningen och där man beslöt att skorna fick sitta kvar (fel i skoinfon).

Andra avdelningen var ett öppet stolopp där det däremot blev första barfota på Dizzy Broad. Och som hon gick! Visst, det var ett tunt lopp, men Dizzy svepte runt allt på sista bortre och hade avgjort redan halvvarvet kvar. Här var det också jätteavslag på Zola Grand Cru efter att man efter värmningen beslöt att köra henne med skor vilket är stort minus, hon slutade oplacerad felfri trots att man fick loppet dit man ville.

Tredje avdelningen gick till Floris Baldwin programenligt. Vi tog ett väldigt bra snack med Kristian Malmin på tävlingsdagen (alltid värt att följa sista minuten-infon vi producerar!) där han 1) trodde på finfin effekt för den här hästen på första barfota, och 2) garanterade att värsta konkurrenten på utsidan inte skulle ta en längd och att stallkamraten invändigt skulle släppa. Från att ha varit dagens bästa drag redan på förhand (omgångens bästa spik i originalmaterialet) växte han till smått ostoppbar. Han var väl pigg i värmning och innan lopp, men i racet var det klasskillnad trots ganska tuff och mycket märklig press av Frode Hamre och Normandie Royal mest hela vägen. Den senare gick som ett sänke genom fältet 600 m från mål medan Floris trummade undan säkert.

Den forne derbyvinnaren Will Prinsen (5%) var lösningen i kallblodsloppet. Efter att inte ha rosat marknaden på en tid så svarade han nu för en mycket rejäl insats och vann enkelt från ledningen samtidigt som en del av de andra favoriterna galopperade eller underpresterade.

Vi satt välmålade redan efter tre avdelningar, och helst hade vi därmed velat fälla den stora favoriten Farouk B.R., och när Clint Classic fick luckan in på upploppet såg det faktiskt spännande ut. Då hade vi gjort ca 100 000 kr igår, men Farouk visade helt enkelt väldigt bra skalle och höll undan säkert med huvud och hals.

Gulddivisionen var ingen höjdare egentligen och B.B.S.Sugarlight var lite pappersvinnare, men Sir Ratzeputz (43%) var hästen med form och framtid som det kändes. Här förändrades förutsättningarna lite så sent som efter defileringen då Bruno di Quattro ströks och B.B.S.Sugarlight fick innerspår istället. Det försämrade nog hans chanser att hålla upp. Nu spetsade Quick Fix istället men fick Ratzeputz på utsidan inför slutvarvet, och trots att Quick Fix bröt ut ett par spår över upploppet så Björn tvingades korrigera vinnaren så blev det hur enkelt som helst. Plus dock till den vassa avslutningen från B.B.S.Sugarlight efter sen lucka och håller han istället upp ledningen kanske det blir match? Och återigen ett betydligt bättre netto för vår del… Nåja. Om inte om vore.

Avslutningen var ett långlopp som lovade mycket på förhand, men Johan Untersteiner ville inte bråka med Ludde och Rushmore Face i spetskörningen och därmed blev det inget riktigt tempo. Johan visste dock vad han gjorde och vann mycket enkelt med Pastore Bob (30%) från ryggen sista biten. Antonio Trot kom möjligen inte överens med banan och deltog aldrig i loppet egentligen utan slutade oplacerad felfri. Trist med en klar andrahandare i sista när vi satt med åtta streck kvar på tre system, men såär det i travets värld – det gäller att de klaffar de gånger man nosar!

Nu får vi vara nöjda med detta och ladda mot ny jackpot nästa helg!