Jägersro 8 mars - Lars I Nilsson

Lars I Nilsson har hela nio hästar till start på Jägersro under kvällen!

Lopp 1
- 7 Scorpion's Dream tycker jag gjorde det riktigt bra i debuten. Jag har hört gott om Friend of Nature här, men springer min som han gjorde i debuten så tror jag ändå att han är med och krigar om segern. Det kan dock bli tufft att ta 20 meter på Luddes häst. Scorpion's öppnade ganska bra från tillägg senast och sitter säkert ganska hyggligt till direkt och sedan får vi se hur långt det räcker, men är han som senast så borde han vara bland de tre. Han har tagit loppet på bra sätt, han blev öm i kroppen tidigare men nu känns det som han går stärkt ur det istället. Det blir inga ändringar mot i debuten.

Lopp 3
- 4 Bravad Hornline är formen är god på, men jag tror Lövgren har en ganska bra häst. Med lite flyt så kan han vara med och kriga om en plats i alla fall för det är ett ganska ihåligt lopp med få hästar. Han stånkar på bra, men vinner inte så ofta. Det blir inga ändringar och det är på 1640 meter som han får bäst placeringar på även om inte ger något sprinterintryck egentligen.

Lopp 4
- 2 My Sacrifice gjorde det bra senast. Hon kom ut utan att vara så jättehårt drillad och fattade inte riktigt vad det gick ut på, men gjorde det bra med tanke på det och vann i enkel omgivning. Sedan har hon fått träna på i sex-sju veckor och hon känns starkare och spänstigare än när hon vann senast. Hon borde rekordsänka ordentligt och om Luddes går iväg så kan hon slippa gå i ledningen den här gången. Det har hon gjort båda gångerna och inte fattat vad det gått ut på. Conrads häst bli tuff att tampas med för det är en jäkla bra häst och kan hon vara trea-fyra här så får vara nöjd. Det är trots allt hästar som sprungit 15 på tillägg. Samtidigt känns hon positiv nu och vi körde 17,5/1600 meter för två veckor sedan och det känns som hon är bättre nu än innan. Det blir inga ändringar.
- 7 Pontziopilata Face i samma lopp var med i en rejäl öppning senast på Axevalla. Han öppnade 12 och blev sedan ansatt och när han skulle växla tempo igen så slog han på en galopp. Sedan backades han ned i kön och fullföljde lätt oinspirerat. Han har hela tiden tränat bättre än vad han löpt upp till och nu har han hoppat två gånger i rad. Fastän det inte är så många hästar med i loppet så ser det inte alldeles billigt ut, men jag hoppas att han ska tjäna pengar. Han borde egentligen ta 20 meter på min andra häst om han springer som han tränar, men näst senast var han helt chanslös att gå iväg från samma spår. Vi får se vad han uträttar, men hittills har han varit en stor besvikelse. Vi har inte planerat några ändringar.

V5-1
- 8 Lizette Sisu var klart positiv senast då hon slank med på innerspåret som tvåa. Hon har lite samma läge igen att hon kan kasa med på innerspår och jag hoppas att hon kan slinka emellan och få en hygglig slant. Det ska helst inte trilla ner för många hästar framför bara. Hon är mycket osäker i volt så det vill till att hon kliver iväg också. När hon gick felfritt för Adrian näst senast så hoppade hon i omstarterna, men gick i den giltiga. Barfota fram blir det nu och det är enda ändringen.

V5-2
- 2 Marrakesh H.S. tränar rätt så positivt för dagen. Senast kom han ut i ett lopp som Qahar Q.C. vann och det blev lite för tufft samtidigt som han inte var som bäst för dagen och han fick ta igen sig efter det loppet. Här siktar vi på att komma ned till plankan och smyga med och söka formen och jag ligger lite lågt på honom. Han gick hyggligt i vintras, men tappade sedan stilen. Nu ser han fin ut i träning igen och jag hoppas att han kan göra ett vettigt lopp, men är han trea-fyra så är jag nöjd för det finns ett par bra hästar i loppet. Jag skulle bli förvånad om han vinner. Han gick med aluminiumskor senast, men det gjorde ingen större skillnad så han kommer gå med järn nu som han gjorde i början av karriären. Han ska mest ha ett lopp i kroppen. 

- 5 Made in Italy i samma lopp har varit struken en gång. Han hade trampat loss en i hagen och blödde tre-fyra dagar innan start så vi valde att inte starta. Det blev dock inget av det, han var bara lite halt och öm ett par dagar men har kunnat jobba på hela tiden utan avbrott och det har inte blivit några komplikationer. Han ser mycket bra ut i träningen också. Vi ska värma honom bakom bilen för att se hur han uppför sig. Sadik America, som är värst emot, kanske också värmer bakom bilen och då får vi en bild hur det ser ut dem emellan. Jag måste tro på bra chans igen för han har vunnit tämligen enkelt tre gånger i rad. Nu hårdnar det visserligen och de flesta här har gjort betydligt fler starter än honom. Han kommer att gå med något lättare järnskor än vad han haft innan. Det är vår bästa chans i kväll. 

V5-5
- 2 Hope and Love var klart positiv senast. Sedan behandlade vi henne och hon känns ännu bättre i träning efter det. Hon har lyft sig ordentligt på slutet och spurtade ju bra i V75 senast så jag tror hon kan bli nyttig framöver, framförallt om hon bara möter ston. Nu är det lite halvtufft emot och jag får ligga lite lågt. Jag hoppas och tror att hon gör ett bra lopp igen för hon ser som sagt väldigt fin ut i träningen, men jag tror ändå inte att det räcker till seger. Jag tror Beverly Boulevard vinner det här loppet, men min häst kommer vinna lopp framöver i alla fall. Barfota fram nu är enda ändringen. 

- 8 Vivo Per Lei i samma lopp är lite rejälare och är normalt först i mål av mina. Han har stånkat på rejält hela vintern. Han har varit ute på V75 och gjort det bra och vann ett par lopp innan det. Det var lite synd att han hamnade där ute och jag tror som sagt att Beverly Boulevard kan bli svår att slå den här gången. det blir inga ändringar, säger Lars.