Jägersro 15 mars - Lars I Nilsson

Lars I har sju hästar i kväll.

- 10 Pontziopilata Face (V64-2) sänkte sitt rekord med lite drygt en sekund från debuten senast. Det är lite grann den nivån man förväntat sig att han ska tävla på tidsmässigt för så har han tränat en längre tid. Det är mycket nerver och strul som ställt till det för honom, men detta var mycket positivt. Han kändes jättefin i fredags. Enda brasklappen man kan lägga in denna gången är att det är täta starter, det är tredje veckan i rad han är ute, men det kändes i fredags att han tagit loppet på ett bra sätt. Han har varit lite besvärlig att få iväg i voltstart, senast felade han i en omstart men gick i den giltiga. Spår 10 är ett av de enklare spåren vad det gäller och på det viset bästa möjliga. Replay Pellini är en ganska bra häst och på förhand är det de två som kanske är de hetare. Inga ändringar och jag hoppas att han lägger sig på den här nivån för då kör vi in bra pengar framöver.

- 3 Pajas Face (V64-3) startade i juldagarna i finalen, men det blev tufft då och han var dessutom sliten. Han gjorde någon start för mycket i fjol och med facit i hand skulle vi kanske ställt av honom efter att han vunnit V75 på Jägers. Nu ser vi fram emot en ny fin säsong. Han var inne på Jägers förra veckan och gick ett 15-jobb över 1600 meter. Han låg bra i puls och kändes fin så jag tror han kommer inleda säsongen på en rätt så hög nivå. Han behöver loppet, men det är väl samma för de flesta här. Vi får köra lite från början och försöka komma förbi de invändiga. Han har knapp förlorat ett lopp från ledningen förutom senast och jag tycker han är intressant. Det känns som han kan ta ett steg till i år för han har varit fin hela vintern och lagt på sig lite. Vi tog ut honom, här för han står kvar i näst lägsta klassen på V75 och vi siktar på ett lopp den 16/4. Barfota bak blir det och i övrigt går han som han har gjort.

- 3 Breezy Artist (V64-4) var fin i torsdags då vi körde 15/1600 meter utvändigt om häst. Hon gjorde många starter i fjol blev väl lite trött på det på slutet. Hon har fått en period i tryckvagn och känns starkare i kroppen och var fin i snabbjobbet. Vi får trycka av henne från början och häxa för favoriten invändigt för den har vassa tendenser och kan gott bli lite utmanad första biten. Min är rätt snabb när man trycker på. Sedan ska hon helst ha ett rygglopp i första starten för året. Det blir barfota fram åtminstone, men jag tror inte riktigt att hon har hovar för att gå så bak. Det blir en norsk variant och sedan biken på.

- 2 Hope and Love (V64-6) var lite seg senast, men ändå rätt okej. Hon tappar lite fart runt svängarna, eftersom hon kränger ner i banan. Med ett lopp i kroppen ska hon kunna vara lite vassare i alla fall och nu möter hon bara ston. Hon har ett bra läge och hon öppnade hyfsat i första starten för oss, men sedan bara sådär. Hon borde kunna sitta hyggligt till i alla fall och det är en häst som kommer till sin fördel om får gå på innerspår för hon hänger töm och bryter lite. Hon har lite platschans och det blir inga ändringar. 10 Com Åstad i samma lopp är duglig i klassen och möter bara stona nu. Hon kommer ju att hamna en bit bak, men det blir barfota runt om nu och det gillar hon. Jag tror hon kommer gå skapligt och hon kan också vara med och kriga om en plats. Mina hästar är jämgoda får man to. Com Åstad är behandlad ett par gånger i framknäna och brukar gå bra efter att hon fräschats upp lite. Det blir norskt och vanlig vagn.

- 5 Scorpion's Dream (Lopp 10) gör det anständigt tycker jag och han kommer säkert gå helt okej idag igen. Det är lite täta starter, men han står bra inne. Han springer lite med handbromsen i fortfarande och vet inte var det går ut på. Vi har provat urryckare i träning och han reagerade rätt så bra på det. Vi får prova det i värmningen igen, men det bör vara en polett och sedan blir det lite lättare i balansen också och det gör honom förhoppningsvis lite rappare. Han har varit väldigt stabil i provlopp och lopp och är inte speciellt stressad, men ett femstespår är aldrig roligt.

- 2 Bravad Hornline (Lopp 11) fick dödens senast och sket väl i det lite grann. Han hade bara 80 i puls efter loppet och springer också med handbromsen i. Det blir inga ändringar. Han är hyfsat snabb ut och jag hoppas att han kommer förbi den invändiga, men han ska köras på rulle. Han gillar distansen, säger Lars.