Jägersro 22 mars - Lars I Nilsson

Lars I Nilsson har sex hästar i kväll!

- 1 Com Åstad (Lopp 4) var fin senast och borde göra något liknande igen. Jag tror inte att hon kan hålla ledningen och det känns som tredje invändigt i bästa fall för henne. Därifrån kan hon kanske vara trea bakom de två favoriterna. Hon brukar gå bra med täta starter och såg väldigt fin ut i ett jobb i fredags. Det blir barfota runt om, norskt och vanlig vagn igen.

- 7 Vivo Per Lei i samma lopp är det ungefär samma förutsättningar för som senast då han vann. Det känns onödigt att ta upp och backa för han går sina bästa lopp när han med är i främre träffen och han har fin form för dagen. Han är så pass snabb ut så han kommer direkt, men det är väl ändå viss risk för dödens på Dixie Exclusive. Det blir skor och vanlig vagn igen, men kanske provar vi murphy idag. Han bryter lite i svängarna, men han har gått med det i träningen och det har fungerat bra. Han var riktigt bra senast och jag tror på bra chans igen. Han är vår bästa chans i kväll.

- 3 Lizette Sisu (Lopp 5) har skött sig fint på slutet. Hon har haft lite lättare spår i volt när hon gått felfritt, men är lite svår när man vänder upp och det är viss galopprisk. Mest troligt blir det barfota fram igen och sedan norskt och vanlig vagn. 

- 7 Breezy Artist i samma lopp var positiv senast. Vi provade lite från början, men blev hängande och fick backa och sedan höll hon farten bra mellan hästar och gick för fullt över mål. Hon ska vara bättre med lopp i kroppen och brukar vara rätt rask ut i voltstart så vi får ladda framåt. Hon har faktiskt varit bättre i träningen ett tag. Vi hade kört tryckvagn i sex-åtta veckor innan senast och det känns som att det gjort nytta. Hon ska ändå betäckas under våren, men jag hoppas att hon kan sänka sitt rekord och tjäna lite pengar framöver. Det blir barfota fram, jänkarvagn och norskt igen. Mina två är jämgoda och normal utdelning för dem är att de är trea-fyra, men ska jag framhålla någon så är det Breezy som jag har lite mer feeling för.

- 2 Cindy Photo (Lopp 6) var Johnny mycket nöjd med senast. Vi hade lagt på helstängt och precis när bilen skulle gå så hamnade hon på vänstertömmen och slog ihop. Antingen blir det en sidostropp eller en vagn med stänger nu. Johnny var sedan lyrisk över hur kännes efter galoppen och jag hoppas på en bra insats nu. Hon är egentligen inte osäker även om blivit ett par galopper nu. Det här var inte världens hårdaste lopp och spåret är jag inte orolig för. Det blir barfota fram igen.

- 9 Herakleitos F. (Lopp 8) har tränat klart uppåt, men sedan var han inne och gick ett jobb i torsdags och då var han väldigt oinspirerad. Det drar ner förhoppningarna även om han gick ensam då. Jag trodde att han var på väg att släppa till, men blev besviken i torsdags. Annars har han jobbat jättebra i backen med våra äldre hästar och kändes riktigt på gång, men det var irriterande att han inte var bättre i torsdags och nu känns han som ett lika stort frågetecken som vanligt. Han har femtespår i volt och i första starten han gjorde tog han i lite så vi får vara lite försiktiga och inte puscha honom för mycket. Det blir skor, öppet och vanlig vagn igen, säger Lars.