Kalmar 1 april - Lars I Nilsson

Lars I Nilsson har en trio denna fredag.

- Det har varit svårt att få 4 Carbon Komet (Lopp 3) att orka med sig själv, men han gick riktigt fint i debuten på Lunden. Han fick rygg ledaren och såg lite halvmoppsig ut och hade säkert krigat med segern om han fått luckan. Jag vet inte hur mycket han behöver rekordsänka för att räcka till seger i det här loppet, men möjligen kan han sänka lite till. Han var framförallt bättre i stilen i debuten. han har varit lite slapp och slafsig men såg faktiskt trivsam ut i loppet. Gör han om det loppet så tror jag säkert att han är med och krigar om en plats i alla fall. Det blir inga ändringar, han hade helstängt senast och det får hänga kvar.

- 4 Pontziopilata Face (V64-2) öppnade ganska bra bakom bilen när han var i Axevalla. Vi får prova ordentligt från början och skulle han få ledningen så har han säkert bra chans att vinna ett sådant här lopp. Jag tror han blir favorit. Han han har ryckt upp sig de senaste två-tre starterna och varit klart positiv och han känns fortsatt väldigt fin i träningen och ser formstark ut. Vi kastrerade honom tidigt, men det tog lång tid innan han släppte till. Han har haft lite mycket nerver, men det känns som han fått styr på dem nu och slappnat av bättre. Han har alltid tränat bättre än vad han tävlat, men på slutet har han börjat gå i lopp som han har tränat. Det blir inga ändringar nu. Han går med järn bak och aluminium fram. Det är säkert en häst som man kan rycka alla fyra på inom ett par starter, men vi sparar den poletten.

- 6 From Dust to Dawn (V64-3) har övervintrat väl och fått två banjobb, ett efter 15 och ett efter 16 och ena gången avslutade han 10/400 meter. Han är mycket tränad och väl förberedd inför sin årsdebut, men han hamnade lite väl långt ut på vingen och det är möjligt att han hamnar på mellis. Man kan inte ladda och komma förbi de invändiga utan vi får söka rygg och köra till slut. Det är bara första loppet i år och han får växa in i klassen. Jag blir ändå inte förvånad om det räcker till seger, men man kan inte kräva det för det var ett par bra motståndare med också. Det blir barfota fram, öppet huvudlag och han går i Johnnys vagn. Han går faktiskt lika bra i vanlig vagn och vann kval till Kungapokalen i en sådan, säger Lars.